Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец с първа точка в Лига Европа, пропусна дузпа в Пилзен

Снимка: БТА

Лудогорец спечели първата си точка в тазгодишното издание на турнира Лига Европа, след като направи 0:0 при гостуването си на чешкия Виктория Пилзен. Двубоят на "Стадион места Пилзне" бе много равностоен, но най-добрият шанс за гол за бе за българския тим, който пропусна дузпа в 52-рата минута, когато капитанът Якуб Пьотровски стреля слабо и шутът му бе спасен от вратаря Мартин Йедличка.

Мачът бе европейски дебют за новия старши треньор на Лудогорец Игор Йовичевич, който обаче ще има проблеми за решаване, тъй като Кайо Видал, Ивайло Чочев и Диниш Алмейда напуснаха терена с контузии.

През първото полувреме домакините бяха доста по-активни и високата им преса сериозно затрудняваше изнасянето на топката от страна на Лудогорец. Чистите положения за чешкия тим обаче практически липсваха. Най-доброто от тях бе в 16-ата минута, когато нападателят Принс Аду се възползва от грешка в центъра на отбраната на българския тим, но сам се затвори и от малък ъгъл стреля високо над вратата, вместо да потърси комбинация с непокрит свой съотборник.

Лудогорец също рядко имаше възможност да застраши вратата на Мартин Йедличка и до почивката "орлите" не отправиха нито един удар в очертанията на противниковата врата.

Шампионът на България обаче получи перфектна възможност да открие резултата веднага след почивката. В 47-мата минута защитникът на Виктория Вацлав Йемелка игра с ръка в собственото си наказателно поле. Главният съдия от Унгария Тамаш Богнар разглежда ситуацията в продължение на няколко минути и в крайна сметка отсъди дузпа. С нейното изпълнение се нагърби капитанът Якуб Пьотровски, който стреля слабо по земя и вратарят Йедличка улови топката.

В 65-ата минута Лудогорец имаше възможност да осъществи контраатака двама на един, но Руан Секо пробва да прехвърли вратаря на чехите от близо 40 метра. Ударът на бразилеца изобщо не се получи и топката дори не успя да излети във въздуха. При следващото спиране на играта Секо бе заменен от швейцарския национал Квадво Дуа.

Промяна в 71-вата минута направи и старши треньорът на Виктория Мирослав Коубек, който смени централния нападател Принс Аду с бившия нападател на Левски Рикардиньо. Появата в игра на бразилеца раздвижи атаката на чешкия тим и 120 секунди по-късно Даниел Вашулин пропиля най-добрата възможност за домакините стреляйки от няколко метра в страничната греда.

Отново Вашулин пробва да вкара в 81-вата минута, но този път далечният му изстрел се озова право в ръцете на вратаря на Лудогорец Хендрик Бонман.

В добавеното време капитанът на домакините Лукаш Калвах стреля много силно от границата на наказателното поле, но за щастие на Бонман топката мина над напречната греда. Това се оказа и последната ситуация в мача.

След два кръга в основната фаза Лудогорец има 1 точка и заема 27-мо място в класирането. Виктория Пилзен е на 22-ра позиция с 2 точки.


По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Резултати от Лига Европа и Лига на Конференциите (ОБНОВЕНА)

Резултати от днешната програма на Лига Европа и Лига на Конференциите: Мачове от втория кръг в Лига Европа: Ференцварош (Унгария) - Тотнъм (Англия) - 1:2 Хофенхайм (Германия) - Динамо Киев (Украйна) - 2:0  Лацио (Италия) - Ница (Франция) - 4:1  Макаби Тел Авив (Израел) - Мидтиланд (Дания) - 0:2 Олимпиакос (Гърция) - Спортинг Брага (Португалия) -..

публикувано на 03.10.24 в 21:57

Загорчич обяви група от 20 души за домакинството на Черно море

Треньорът на Славия Златомир Загорчич определи група от 20 футболисти за домакинството на Черно море. В нея след лечение на лека контузия се завръща Кристиян Стоянов. Ертан Томбак и Владимир Николов продължават да имат травми. Мачът на стадион "Александър Шаламанов" от 11-ия кръг на елитното ни футболно първенство е в петък, 4 октомври, от..

публикувано на 03.10.24 в 21:16

Клубове, състезатели и родители протестираха срещу ръководството на водната топка

Очаква се министърът  да се срещне и с досегашния председател на федерацията Дарий Дановски. Той предварително изрази отношение към днешния протест, че с него въвличат децата в защита на частни интереси. 

публикувано на 03.10.24 в 18:07
Елвира Краснобаева

Елвира Краснобаева: Решението ми да напусна България не е свързано с гимнастиката

"Доста е трудно решение, но то по принцип няма нищо общо с федерацията по художествена гимнастика. Има друга причина - по семейни обстоятелства се местим.  Истината е, че ще се състезавам за Армения. Трябваше ни вариант, в който да можем да живеем в Русия и го намерихме – ще живея и тренирам в Русия, но ще представям Армения. Решението ми не е..

публикувано на 03.10.24 в 12:05

Виктория (Пилзен) - Лудогорец пряко по програма "Хоризонт"

Отборът на Лудогорец гостува тази вечер на чешкия Виктория в Пилзен в мач от футболния турнир Лига Европа. Срещата е от втория кръг на основната фаза, на втория по сила турнир на континента и ще бъде предавана по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 22 часа. "Орлите" загубиха в Разград с 0:2 от Славия (Прага) в първия двубой, след което..

публикувано на 03.10.24 в 06:22
Игор Йовичевич

Игор Йовичевич: Тук сме, за да победим

Старши треньорът на Лудогорец – Игор Йовичевич, даде пресконференция преди двубоя срещу Виктория в Пилзен, в мач от втория кръг на основната фаза на турнира Лига Европа.  Хърватинът демонстрира оптимизъм, като смята, че разградчани са готови за победа. „Първите ми впечатления от организацията в клуба са много добри. Тя е на много високо европейско..

публикувано на 03.10.24 в 05:51

30 пилоти ще участват в първото състезание по офроуд в Северозападна България

Състезание по траялен офроуд ще се проведе следващата събота и неделя, 5 и 6 октомври, в монтанското село Мърчево. Проявата се организира за първи път на това място. 30 пилоти от цялата страна, и екипаж от Гърция, са заявили участие в проявата.  Състезанието е част от организацията за провеждане на европейско първенство по траялен офроуд в България..

публикувано на 02.10.24 в 13:46