Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хебър и Ботев (Вр) не се победиха

Хебър и Ботев (Вр) завършиха 1:1
Снимка: БТА

Отборите на Хебър и Ботев (Враца) завършиха 1:1 в среща от 11-ия кръг на футболното ни първенство.

Двубоят между двата тима се игра на стадион „Локомотив“ в Пловдив заради продължаващите ремонтни дейности по тревното покритие на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик.

Божидар Пенчев откри резултата за Хебър още в 10-ата минута от пряк свободен удар, но Дилян Георгиев изравни в 21-ата.

Домакините завършиха срещата в намален състав, след като в 3-ата минута от добавеното време на мача Олексий Збун фаулира откъсващия се сам срещу вратаря Спас Георгиев и съдията Георги Кабаков му показа директен червен картон.

Така двата тима остават на последните две места в класирането.

Хебър е на дъното в подреждането само със 7 точки в актива си, докато тимът от Враца е с точка повече.

Срещата започна по-активно за символичните домакини. В 8-ата минута те организираха бърза контраатака, която обаче завърши с неточно изпълнение на Уилям Фонкеу.

Играчите на Христо Янев отговориха мигновено, но Марсио Роса отрази последователно удари на Бубакар Траоре и Даниел Генов. 

В 10-ата минута Хебър откри резултата. Божидар Пенчев изненада стража на Ботев (Враца), след като шутира директно от пряк свободен удар на около 30 метра от вратата и Любомир Василев не успя да реагира - 1:0.

В 21-ата минута обаче гостите възстановиха равенството.

Защитата на домакините не се ориентира добре при центриране от корнер на Мартин Смоленски към границата на вратарското поле, където Дилян Георгиев изпревари Октай Хамдиев и засече в мрежата за 1:1. 

До края на първата част Шейх Диаманка стреля опасно от дистанция, но топката попадна право в ръцете на Любомир Василев и така почивката дойде при равен резултат. 

Втората част отново стартира равностойно и без чисти голов ситуации пред двете врати. 

В 68-ата минута Хебър бе много близо до второ попадение.

Октай Хамдиев получи на десния фланг и центрира прострелно към Набил Макни, който бе изпуснат от защитата на гостите и стреля от близка дистанция, но Любомир Василев показа отличен рефлекс и отклони топката, която след това срещна и напречната греда. 

В 77-ата минута Мартин Михайлов засече с глава подаване от корнер, но неточно. 

В последната минута от редовното време Набил Макни пробва удар от дистанция, който обаче рикошира в крак на защитник на Ботев (Враца) и нямаше как да затрудни Любомир Василев.

Домакините завършиха срещата в намален състав, след като в третата минута от добавеното време на мача Олексий Збун препъна Спас Георгиев, който се откъсваше сам срещу Марсио Роса и главният съдия Георги Кабаков показа директен червен картон на украинския футболист на Хебър.


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лудогорец победи с 1:0 Локомотив (Пд) в Разград

Лудогорец с минимален успех срещу Локомотив (Пд)

Лудогорец победи трудно с 1:0 у дома Локомотив Пловдив в последния двубой от 11-ия кръг в Първа футболна лига и вече има три точки преднина на върха в класирането пред Левски. Шампионите започнаха по-активно в първите минути. Квадво Дуа нанесе първия точен шут в 11-ата минута, но не успя да затрудни Мартин Луков. Следващото положение пред..

публикувано на 06.10.24 в 22:09
Спартак (Вн) победи Локомотив (Сф) с 3:2 след като губеше с 0:2

Спартак (Вн) спечели след обрат срещу Локо (Сф)

Спартак (Варна) победи Локомотив (София) с 3:2 в мач от 11-ия кръг на Първа футболна лига. Домакините стигнаха до успеха след като губеха с 0:2. Първата сериозна ситуация в мача бе за домакините във 2-ата минута. Ромееш Ивей центрира отдясно, топката стигна до Ахмед Ахмедов, който стреля от няколко метра, но вратарят Александър Любенов спаси...

публикувано на 06.10.24 в 19:49
Даниел Трифонов взе сребро на прескок в Сомбатхей

Даниел Трифонов със сребро на прескок в Сомбатхей

Даниел Трифонов спечели сребърен медал на финала на прескок и завърши осми на висилка на Световната купа по спортна гимнастика за мъже в Сомбатхей (Унгария). На прескок българинът получи оценка от 14.150 точки (14.100 точки първи опит и 14.200 втори опит) и се качи на второто място на почетната стълбичка. Шампион стана Асан Салимов..

публикувано на 06.10.24 в 19:11
Ансамбъл (жени)

Четири гимнастички напускат ансамбъл (жени)

Четири гимнастички от женския ансамбъл по художествена гимнастика напускат състава, това заяви в ефира на БНТ президентът на Българската федерация Илиана Раева. Желание да напуснат отбора, който се класира на четвърто място на олимпийските игри в Париж, са изразили Камелия Петрова, Маргарита Василева, Магдалина Миневска и Рейчъл Стоянов. Стоянов все още..

публикувано на 06.10.24 в 13:44
Стефани Стоева

Титла за Стефани Стоева в София, Налбантова е №4 на световното

Стефани Стоева спечели титлата на единично жени на международния турнир по бадминтон в зала "Европа" в София.  На финала тя постигна успех над третата поставена националка Гергана Павлова след обрат с 18:21, 21:15, 21:8 за 56 минути.  Стефани Стоева стигна до трофея след шест поредни победи, след като започна от квалификациите.  По-късно..

публикувано на 06.10.24 в 12:37
Данийл Мадведев

Медведев обърна Арналди и е на осминафинал в Шанхай

Руският тенисист Данийл Мадведев се наложи над италианеца Матео Арналди с 5:7, 6:4, 6:4 в третия кръг на силния тенис турнир в Шанхай от сериите "Мастърс" 1000 с награден фонд от близо 9 милиона долара. На осминафиналите на турнира той очаква победителя от двубоя между гърка Стефанос Циципас и Александър Мюлер от Франция. Мачът между двамата..

публикувано на 06.10.24 в 11:48
Лионел Меси не вкара гол, но Интер спечели

Интер Маями печели, Меси влезе като резерва

Отборът на Интер Маями постигна победа над Торонто с 1:0 с късен гол на Лео Кампана, който засече подаване на уругваеца Луис Суарес с десния крак в 93-ата минута. Това бе осми гол на Кампана за сезона и трети в последните пет мача. Вратарят на Интер - Оскар Устари, направи седем спасявания. Звездата на Интер - Лионел Меси, се появи на терена..

публикувано на 06.10.24 в 10:09