Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вход свободен за всички концерти на фестивал Лауреатски дни "Катя Попова" в Плевен

Снимка: Афиш на събитието

В Плевен се открива 32-то издание на Международния музикален фестивал Лауреатски дни "Катя Попова". Тази година музикалното събитие ще включва 13 концерта с над 600 участници, от които 43 лауреати от 9 държави.

Международният музикален фестивал Лауреатски дни "Катя Попова" e ще продължи до 25 октомври, каза Любомир Дяковски, директор на плевенската филхармония:

"Ще ни гостуват опера и балет. Плевенската филхармония, по традиция, ще открие лауреатските дни. Поканихме един невероятен пианист, 19-годишен, от Русия, спечелил конкурса "Чайковски".

Музикалният фестивал "Катя Попова" е уникален по рода си. Пълната програма за тазгодишното издание може да видите на официалната му страница в социалната мрежа "Фейсбук". Всички концерти са с вход "свободен", но са необходими покани, които се получават от билетните центрове на филхармонията.

Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Тази година е посветен на 100-годишнината от рождението на Попова.

БНР е медиен партньор на престижното музикално събитие.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Унгарският министър-председател Виктор Орбан даде пресконференция преди пленарна сесия в Европейския парламент в Страсбург, Франция, 8 октомври 2024 г.

Орбан: Ще направя всичко възможно, за да убедя страните от ЕС да пуснат румънците и българите в Шенген

Унгарският премиер Виктор Орбан, чиято страна е ротационен председател на ЕС заяви, че продължава да държи на видно място в дневния ред пълното присъединяване на България и Румъния в Шенген. "Не сме далеч", каза той на брифинг в Европарламента в Страсбург.  Той обаче припомни, че една страна-членка все още държи вето и тъй като е необходимо..

публикувано на 08.10.24 в 17:42

Момиченцето от Кърджали със съмнение за детски паралич е изписано от болницата в Пловдив

Момиченцето от Кърджали, което беше със съмнение за детски паралич заради непоставена ваксина, е изписано от болницата в Пловдив.  Лекарите са установили, че става дума за възпаление на лицев нерв, а не за полиомеолит, каквато информация беше разпространена по-рано.  Това каза директорът на Регионалната здравна инспекция доктор Виктор Кирчев. Той..

публикувано на 08.10.24 в 17:24
Професор Меир Литвак

Защо Иран е против съществуването на държавата Израел?

Светът е в очакване на евентуален отговор на Израел спрямо Иран, заради нападението с балистични ракети, извършено преди дни. Какъв би могъл да бъде? До 1978 година, когато в Техеран идва на власт режимът на аятоласите, отношенията между Иран и Израел са били много близки и в икономически, и в политически план. Защо сега Иран е против самото..

публикувано на 08.10.24 в 17:09
Веселин Стойнев

Веселин Стойнев: С тези избори политическата криза няма да се реши, ще се отложи

Политическата криза у нас няма да бъде разрешена и след тези избори, но ще бъде отложена, ще се състави някакво правителство. Ще се отложи, защото не са узрели политическите процеси за това да се намери радикално, ново, устойчиво мнозинство и устойчив хоризонт за управление, прогнозира журналистът и политически наблюдател Веселин Стойнев в..

публикувано на 08.10.24 в 17:05

Работници в столичния градски транспорт ще протестират пред Общината

Утре (9 октомври) работници в столичния градски транспорт ще протестират пред сградата на Столична община. Причините са неизпълнение на споразумение за сътрудничество от страна на кмета и отказ от въвеждане на т.нар. километричен бонус за водачите, както и бонус на всички други работници от столичния авто- и електротранспорт.  Протестиращите негодуват..

публикувано на 08.10.24 в 16:56

Себастиан Шафер: Ако Кикъл е в правителството на Австрия, не очаквам подобряване на позицията относно Шенген за България и Румъния

След изборите в Австрия, на които победи Австрийската партия на свободата, полската журналистка Малгожата Кулбачевска от сайта “Трансгранични разговори” се обърна към Себастиан Шефер, директор на базирания във Виена Институт за Дунавския регион и Централна Европа. Той не само коментира резултатите от парламентарните избори в Австрия през 2024 г.,..

публикувано на 08.10.24 в 16:44
Станимир Михайлов

Надзорният съвет на НЗОК подписа договора за управление със Станимир Михайлов

Станимир Михайлов, който бе възстановен като управител на Националната здравноосигурителна каса с решение на Конституционния съд, е подписал днес договора си за управление на Касата. Надзорният съвет на НЗОК се събира за договора на върнатия шеф Станимир Михайлов Михайлов подаде оставка в края на миналата година. Оттегли я през април, малко..

публикувано на 08.10.24 в 16:39