Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-малко 21 загинали при удар по училище в Ивицата Газа

Газа, 14.04.2024 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 21 души са загинали при израелски удар по училище, превърнато в убежище за разселени лица в ивицата Газа, предаде Асошиейтед прес, като цитира информация, получена от палестински медици.

Според свидетели ударът е бил насочен към импровизиран пост, охраняван от управляваната от "Хамас" полиция на Газа, който се е намирал в училището.

Израел продължава ударите си по това, което определя като екстремистки цели в палестинския анклав, въпреки че вниманието се пренасочи към войната срещу "Хизбула" в Ливан и нарастването на напрежението с Иран. Израелските сили за отбрана провеждат наземна и въздушна операция срещу "Хамас" в северната част на Газа.

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ураганът "Милтън" отслабна до първа степен

Ураганът "Милтън" отслабна до първа степен, но преди това връхлетя крайбрежието на американския щат Флорида. Потвърдено е, че най-малко четирима души са загинали в резултат на 2 торнада, предизвикани от урагана "Милтън" на източното крайбрежие на щата Флорида, съобщиха местните власти, цитирани от АФП. На своя уебсайт окръг Сейнт Луси потвърди..

публикувано на 10.10.24 в 15:58
Разрушени сгради в Хан Юнис, южната част на ивицата Газа, архив.

Училище в Газа е поразено от израелски ракети

Най-малко 28 души са загинали при израелски удар по училище в ивицата Газа, съобщиха палестинските власти. А в Южен Ливан Израел продължава операцията срещу "Хизбула". Училището, поразено от израелски ракети в ивицата Газа, е превърнато в убежище за разселени лица. Израел продължава да нанася удари в анклава, където подозира бойци на палестинската..

публикувано на 10.10.24 в 15:39
Румен Драганов

Румен Драганов: Резервациите за Нова година започват още от предходната

Резервациите за Нова година започват още от предходната, така че една част от хубавите места са резервирани година по-рано . Това каза пред БНР проф. Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.  "Тези хора, които са прекарали добре, категорично казват на собствениците или на тези, които са ги настанили, че искат и догодина..

публикувано на 10.10.24 в 15:21
Людмила Петкова

МФ: Оставащите 125 млн. лева от "украинската помощ" ще бъдат изплатени до края на ноември

Финансовият министър Людмила Петкова съобщи, че оставащите 125 млн.лв. от т.нар. украинска помощ ще бъдат изплатени до края на ноември. Това е договорено по време на среща със земеделските производители, засегнати от украинския внос и министърът на земеделието Георги Тахов. От своя страна, производителите потвърдиха, че отпуснатите вече 200 млн. лв. са..

публикувано на 10.10.24 в 15:17

ЦИК даде разрешение да бъде привлечен като обвиняем независим кандидат за кмет

Централната  избирателна комисия разреши да бъде привлечен като обвиняем Ешреф Хасанов Ешрефов, регистриран като независим кандидат за кмет на община Омуртаг за изборите на 20 октомври.  Решението ЦИК взе след постъпило мотивирано искане от Борислав Сарафов - изпълнявщ функциите на главен прокурор и на базата на досъдебно производство на Софийска градска..

публикувано на 10.10.24 в 15:12

Еленко Божков: 444 млн. лв. е дефицитът във Фонд за енергийна сигурност

Парите във Фонда за сигурност на електроенергийната система намаляват. Към момента има дефицит от 444 млн. лв., съобщи енергийният експерт Еленко Божков в интервю пред БНР. В предаването "12+3" той коментира, че няма готовност за преминаване на битовите потребители към либерализиран пазар на ток. Все още не е ясен механизмът, по който ще..

публикувано на 10.10.24 в 14:52

Полицията в Троян иззе големи количества фалшиви перилни и почистващи препарати

При мащабна акция на икономическа полиция при ОДМВР – Ловеч и Районното управление в Троян от търговски обекти в града са установени и иззети десетки килограми и митиращи (неистински) перилни и почистващи препарати от популярни марки. От общо четири търговски обекта и складово помещение служителите са иззели над 200 литра различни течни препарати,..

публикувано на 10.10.24 в 14:42