Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдия Цариградска: Зад "червения пират" стои мрежа, която държи в зависимости съдии и прокурори

Снимка: БГНЕС

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет изслуша съдията от Плевенския окръжен съд Владислава Цариградска по нейно искане.

Повод за това е ходът на разследването срещу Илко Захариев, наречен от МВР "червения пират", обвиняем за десетки заплахи, отправени към магистрати и публични личности, сред които и самата Цариградска.

Според съдийката, която първо освети мрежата за влияние около застреляния в края на януари Мартин Божанов - Нотариуса, зад така наречения "червен пират" стои цяла мрежа от лица, които с компромати държат в зависимости съдии и прокурори.

Тя нарече "непоносимо" бездействието на прокуратурата по отношение на групата на Нотариуса, така и на бившия следовател Петьо Петров, по пряко Пепи Еврото.

След близо двучасовото изслушване съдийската колегия реши да изиска от прокуратурата информация за работата по разследванията, споменати от Цариградска.

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Директорът на "Вътрешна сигурност" в МВР Лазар Христов е освободен от поста

Директорът на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР Лазар Христов е освободен от поста. Това потвърдиха официално от МВР. От ведомството за момента не уточняват кой ще заеме овакантеното място. 

публикувано на 15.10.24 в 15:06

Десетки се сбогуват с Кирил Маричков

  Прощаваме се с Кирил Маричков Подробности чуйте в звуковия файл.

публикувано на 15.10.24 в 14:37
Цветослава Георгиева представя концепцията си пред СЕМ - 15 октомври 2024 г.

Цветослава Георгиева: Предлагам въвеждането на ресори на отделните членове на УС на БНР

Българското национално радио има истинското предизвикателство да задържи и умножи своята аудитория, съобразявайки се с конкуренцията от страна на  нови медии в лицето на стрийминг платформите, социалните мрежи. На това ще заложи Цветослава Георгиева, ако бъде избрана за генерален директор на БНР. В СЕМ започват изслушванията на кандидатите за..

публикувано на 15.10.24 в 14:26

Ученици от Ловеч пяха "Клетва" в памет на Кирил Маричков

Учениците от ловешката езикова гимназия излязоха на двора в голямото междучасие и изпяха песента "Клетва" в памет на Кирил Маричков. Именно за тази гимназия Владо Даверов прави филма „Вчера“, а голяма част от героите са прототипи на тогавашните учители и ученици. За ловешката езикова гимназия песента на "Щурците" се е превърнала в химн...

публикувано на 15.10.24 в 14:15
Еди Рама и Оливер Вархеи

Вархеи: РСМ и Албания никога не са били правно обвързани по пътя си към членство в ЕС

Северна Македония и Албания никога не са били правно обвързани по пътя си към членството в ЕС, заяви еврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи след края на междуправителствената конференция Албания - ЕС, която се проведе в Люксембург и положи началото на преговорите по същество. Същевременно албанският премиер Еди Рама изрази съчувствие към..

публикувано на 15.10.24 в 14:11

Димитрина Проданова: Сегашното поколение деца имат огромен ресурс за справяне

Сегашните деца имат огромен ресурс за справяне с трудности, различен е ресурсът им. Не бива да обобщаваме и не бива да говорим за цяло едно поколение, че е зомбирано и изгубено, каза психотерапевтът Димитрина Проданова в интервю пред БНР. В предаването "12+3" тя сподели за работата си с тийнейджъри, за трудностите в живота и представи..

публикувано на 15.10.24 в 14:09

Проф. Свилен Маслянков: В България липсва организиран скрининг за рак на гърдата

Ако в една европейска държава говорим за 4-5 % с рак на гърдата, открит в четвърти стадий, то в България този процент е почти двоен. Това обясни пред БНР хигургът проф. Свилен Маслянков, ръководител на направление "Лечение на доброкачествени и злокачествени заболявания на гърдата" в Александровска болница. Трудно е да се даде точна статистика..

публикувано на 15.10.24 в 13:58