Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заместник-директорка на училище в Сандански е пострадала при побой между ученици

Снимка: БНР

Заместник-директорката на Техническата гимназия в Сандански е пострадала при опит да овладее побой между възпитаници на училището.

Сигналът за физическа саморазправа между ученици от Професионалната техническа гимназия е подаден в полицията вчера сутринта, когато е било голямото междучасие в училището. 

В опит да предотврати физическата агресия е пострадала заместник-директорката на учебното заведение, която е паднала на земята. 

Тя е с травма на крака и охлузвания.  

Пристигналите на място полицаи са установили, че в побоя са участвали четирима непълнолетни младежи, ученици в гимназията.  

За случая са уведомени и родителите.  

Разследват се причините, довели до жестока размяна на удари. Инцидентът не е станал в района на училището, а на улицата, уточни директорът на Четвърто основно училище в Сандански Борислав Иванов. 

Двете учебни заведения ползват една и съща сграда и досега не е имало толкова сериозна и проблемна ситуация, допълни той.

От Професионалната техническа гимназия засега не коментират случая, тъй като тече досъдебно производство, но планират извънреден педагогически съвет в училището.  

По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Британският държавен секретар по въпросите на външните работи, общността и развитието Дейвид Лами пристига на Даунинг стрийт 10 за среща на кабинета, Лондон, 15 октомври 2024 г.

Лондон наложи санкции на организации, подкрепящи израелски заселнически постове на Западния бряг

Обединеното кралство наложи санкции на организации, подкрепящи израелски заселнически постове на Западния бряг. Санкциите са  в отговор на продължаващото насилие от страна на "екстремисти израелски заселници" в окупирания Западен бряг. Това идва след безпрецедентно нарастване на насилието от страна на заселници на Западния бряг през последната година,..

публикувано на 15.10.24 в 17:55
Снимката е илюстративна

Град Николаев бе днешният обект на руските ракетни удари по Украйна

Град Николаев бе днешният обект на руските ракетни удари по Украйна. Украинската армия сдържа най-новите руски атаки в Донбас, но губи територии в Курска област. По информация на украинските военни, руснаците са използвали седем ракети от противовъздушни системи С-300, за да ударят по Николаев, който се намира на Черно море в обсега на системите,..

публикувано на 15.10.24 в 17:47

Маргарит Русев: Да продължи изграждането на единна новинарска платформа и обща музикална библиотека на БНР

Към баланс между културно-образователното и информационното съдържание ще се стреми Маргарит Русев от Радио Благоевград. Той бе изслушан от СЕМ в процедурата по избор на генерален директор на БНР. В СЕМ започват изслушванията на кандидатите за генерален директор на БНР В управленската си концепция Русев заяви, че ще работи за разширяване на..

публикувано на 15.10.24 в 17:25
Съдът в Пазарджик

Съдът остави в ареста общинския съветник от Пазарджик Сашо Ангелов

Общинският съветник от Пазарджик Сашо Ангелов, който е и евангелистки пастор в ромския квартал "Изток", остава в ареста, реши пазарджишкият окръжен съд.  Така магистратите потвърдиха определението на районните си колеги от петък, които му наложиха постоянен арест.  Срещу Сашо Ангелов е образувано досъдебно производство за търговия с изборни..

публикувано на 15.10.24 в 17:16
Юстина Дзивота-Яблойнска - директор

Юстина Дзивота-Яблойнска: 80% от населението е преминало към нови технологии за отопление

Полски компании представиха пред българските си колеги националната политика на страната и фирмени практики  в областта на кръговата икономика и регулаторната рамка в управлението на битовите и производствени отпадъци .  Организатори на срещата бяха Българската стопанска камара, Посолството на Република Полша в София и полското Министерство на..

публикувано на 15.10.24 в 17:01
Държавен фонд “Земеделие”

125 млн. лв. по бюджета на ДФЗ за плащанията по т. нар. украинска помощ

Правителството одобри допълнителни 125 милиона лева по бюджета на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) за т. нар. украинска помощ за земеделците. Средствата ще бъдат изплатени на земеделските стопани до 30 ноември. Финансовият ресурс е за втория транш на обща стойност 325 милиона лева по схеми за държавни помощи. На 4 октомври с правителствено..

публикувано на 15.10.24 в 16:51

Спряха безплатните прегледи за злокачествени новообразувания на млечна жлеза в Монтана

Спряха безплатните скринингови прегледи за злокачествени новообразувания на млечна жлеза в болницата в Монтана. Причината е изчерпан лимит по националната програма. В рамките на Националната програма за превенция на незаразните болести 2021-2025 година се извършват безплатни прегледи за рак на гърдата на жени на възраст от 30 до 69..

публикувано на 15.10.24 в 16:48