Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Израел смята, че може да е ликвидирал лидера на "Хамас" Яхия Синуар

Яхия Синуар
Снимка: БТА

Израелската армия проверява възможността при атака да е бил ликвидиран новия лидер на терористичната групировка "Хамас" Яхия Синуар, съобщава Ройтерс.

След операция в Ивицата Газа, която според израелските военни е била насочена към трима екстремисти, към този момент самоличността на терористите не може да бъде потвърдена, се казва в изявление. В него се допълва, че няма признаци, че в сградата, където са убити тримата екстремисти, е имало заложници.

Синуар е смятан за главен архитект на нападението срещу Израел от 7 октомври миналата година. Той беше обявен за лидер на "Хамас" през август, след убийството на бившия лидер Исмаил Хания в Техеран.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Изложба за 145-ата годишнина от основаването на БНБ, откри управителят на централната банка Димитър Радев

45 платна в изложба на БНБ за 145 години от създаването на Централната банка

Уникална по рода си изложба е представена в паричния салон в сградата на Българската народна банка. 45 произведения от богатата колекция от изобразително изкуство на Централната банка превеждат посетителите през различни периоди на историята ни, за да ни срещнат с едни от най-добрите творби на български художници в различни стилове и предизвикат у..

публикувано на 17.10.24 в 17:53

Президентът Радев се срещна с български военнослужещи, които участват в операция "Алтея“

Президентът посети военната база "Бутмир“ и се срещна с българските военнослужещи, които участват в операция "Алтея“ на мисията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина. "Вие допринасяте за стабилността и сигурността в Европа“ – с тези думи президентът се обърна към българските военни. Операция "Алтея“ ще продължи и в бъдеще, както и българското..

публикувано на 17.10.24 в 17:53
Любомир Кючуков

Любомир Кючуков: РСМ да си изпълни ангажиментите към Брюксел по преговорната рамка

Опитите на РСМ да се представи присъединяването им към ЕС като проблем на двустранните отношения с България не са коректни. Това си е проблем на Скопие с Брюксел. И няма как да има преговори за нова преговорна рамка, защото тя се приема с консенсус от всички страни членки. Не можем да смятаме, че нейното предоговаряне е възможно. Брюксел..

публикувано на 17.10.24 в 17:21

Търговията на дребно е вторият най-голям работодател у нас

Търговията на дребно е вторият най-голям работодател у нас и влиза в топ 3 на секторите, които имат най-много свободни позиции за работа в момента. Секторът е създал 8% от брутния вътрешен продукт през миналата година по данните на националната статистика, а компаниите са сред най-големите данъкоплатци у нас. Това каза изпълнителният директор на..

публикувано на 17.10.24 в 17:09

Светла Бонева: ЕС трябва да е единен, за да стои добре на глобалната сцена

Европейският съюз трябва да бъде единен, ако иска да се представя добре на глобалната сцена и да издържи на конкуренцията от САЩ, Китай и други държави. Това каза пред БНР доц. Светла Бонева  е доктор по икономика, декан на факултет "Международна икономика и политика" в УНСС.  "ЕС няма избор да не бъде единен, ако иска да оцелее, предвид..

публикувано на 17.10.24 в 17:08

Започва изграждането на нов спешен център в Бобов дол

Започва изграждането на нов спешен център в Бобов дол, което беше отлагано повече от 10 години, казаха от общинската управа в миньорския град. Финансирането изцяло се поема от Министерството на здравеопазването. Преди повече от 10 години Общината определи терен от 2 декара, върху който да се изгради спешен център - особено след като през..

публикувано на 17.10.24 в 16:59
Снимката е илюстративна, архив.

РИК - Велико Търново подаде сигнал в Прокуратурата за изборно нарушение

Районната избирателна комисия във Велико Търново подаде сигнал в Прокуратурата за изборно нарушение. Вече започнаха присъствените обучения на изборните състави в 10-е общини в областта. За обучението всеки от 3062-ата членове на секционните комисии в региона ще получи по 20 лева. Продължават и смените по искане на политическите формации...

публикувано на 17.10.24 в 16:43