Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски с девети поред успех срещу ЦСКА

Левски победи ЦСКА с 3:0 гейма
Снимка: БТА

Шампионът Левски се наложи над ЦСКА с 3:0 (25:19, 25:19, 25:14) в откриващия мач от новото волейболно първенство при мъжете.

Това се случи шест дни след полуфинала за Суперкупата на България, в който "сините" отново постигнаха чиста победа.

Това бе и деветия пореден успех на Левски в дербито с ЦСКА в последните години.

В първия гейм мачът започна равностойно, като двата отбора вървяха точка за точка, преди Левски да се откъсне за първи пат с 8:5 след успешна блокада на капитана Светослав Гоцев. 

Откъсването на "сините" продължи и при 12:7 треньорът на ЦСКА Александър Попов се принуди да вземе прекъсване. То обаче не даде резултат, защото и след него Левски отбеляза точка след атака по блока и аут на Владимир Гърков.

Гоцев продължи със силните си изяви, като направи нова успешна блокада за 19:13, а при 20:13 Попов взе второ прекъсване за частта.

След него "червените" отбелязаха две поредни точки, което принуди и Николай Желязков да ползва прекъсване, за да ритъма на играта.

Словакът Юлиус Фиркал направи ас за "сините" за 22:15. Ас за ЦСКА от сервис направи и Страхиня Бързакович, но след това стреля в аут.

При 24:17 ЦСКА направи две поредни точки, но след това Великов стреля в мрежата от сервис, с което Левски спечели първата част.
Гърков и Фиркал завършиха с по 5 точки първия гейм.

Вторият гейм също започна с размяна на точки, но Левски отново успя да се откъсне с 7:4 с нова блокада на Гоцев и Александър Попов използва първото си прекъсване в частта.

Геймът досущ приличаше на първия, като тимът на Желязков поведе с 22:15 и едва в края "червените" се мобилизираха и направиха някои точки.

Частта отново завърши с удар в мрежата от сервис на Християн Великов от ЦСКА и нова 19:25.

В третата част Левски взе аванс при 9:7 след успешни атака ни Фиркал и Антов. След ас на капитана на "сините" Гоцев за 11:8 Александър Попов ползва прекъсване.

Треньорът на "червените" постоянно правеше смени в търсене на оптималния състав и се опитваше да накъсва играта, която вървеше в полза на съперника.

Левски обаче отново стигна до сериозна разлика след 15:8 и блокада на Осория.

"Сините" продължиха да доминират, а в края на мача дебют за шампионите направи 17-годишният Димитър Пейчинов, който е висок 213 см. Той отбеляза и победната точка за тима за 25:14. 


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Григор Димитров

Григор Димитров стигна полуфиналите в Стокхолм

Григор Димитров направи поредна крачка към нова титла в кариерата си, като надигра швейцареца Доминик Щрикер с 6:3, 6:2 за час и 10 минути игра на тенис турнира в Стокхолм на твърди кортове . Така българинът се класира за полуфиналите, където утре ще срещне Талон Грикспоор от Нидерландия. Димитров, който е печелил титлата в Стокхолм през..

публикувано на 18.10.24 в 23:29
Александър Везенков

Александър Везенков с 16 точки при загуба на Олимпиакос

Гръцкият Олимпиакос, с българския национал Александър Везенков в състава, отстъпи пред Анадолу Ефес с 89:91 (23:11, 21:30, 26:24, 19:26) като гост в Истанбул в среща от четвъртия кръг на Евролигата по баскетбол. Олимпиакос допусна втора загуба от началото на сезона и продължава с актив 2-2, като продължава да няма победа като гост. Анадолу Ефес..

публикувано на 18.10.24 в 23:06
Ботев (Вр) и Локо (Пд) направиха 0:0

Ботев (Вр) и Локо (Пд) не се победиха

Отборите на Ботев (Враца) и Локомотив (Пловдив) завършиха 0:0 в мач от 8-ия кръг на футболната Първа лига. Това бе първият мач на Локомотив без треньора Любослав Пенев, като пловдивчани бяха водени от Христо Златински. Ботев пък се завърна на стадиона си във Враца, след като бе сменено тревното покритие. В първите минути на мача не се случи..

публикувано на 18.10.24 в 21:35
Стефани Стоева

Стефани Стоева отпадна от турнира в Лима

Стефани Стоева отпадна на четвъртфиналите на единично жени на международния турнир по бадминтон в Лима (Перу). Националката загуби от водачката в схемата Жулиана Виана Верейра (Бразилия) с 13:21, 11:21 за 34 минути. Преди този двубой Стоева постигна две победи - над представителката на домакините Фернанда Мунар с 21:11, 21:12  и над Жеизиане..

публикувано на 18.10.24 в 20:01
Берое победи Спартак (Вн) с 3:0

Берое с класическа победа над Спартак (Вн)

Отборът на Берое постигна класическа победа над Спартак (Варна) с 3:0 в мач от 8-ия кръг на футболното ни първенство. Енцо Еспиноса, Исмаел Ферер и Сантяго Годой бяха автори на головете за тима от Стара Загора, като и трите попадения паднаха след груби грешки в защитата на Спартак. Това бе и дебют на новия треньор на старозагорци Хосу Уребе...

публикувано на 18.10.24 в 20:00

Феновете на Левски са изкупили билетите за мача с ЦСКА София

Феновете на Левски са изкупили всички билети, които им се полагат за дербито срещу ЦСКА София в събота, съобщава Спортал. Снощи те са разграбили и последните пропуски, след като бяха останали още няколкостотин. Така левскарите са се сдобили с общо над 16 900 места в секторите “А” и “Б”. Феновете на ЦСКА София са изкупили 7569 билета. За тях има..

публикувано на 18.10.24 в 05:50
Григор Димитров

Григор Димитров е на четвъртфинал в Стокхолм

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на тенис турнира на твърда настилка в зала от категории АТР 250 в Стокхолм (Швеция) с награден фонд 767 455 евро. Димитров, който е шампион в надпреварата през 2013 година, е поставен под номер 3 и почива в първия кръг. На осминафиналите първата ни ракета победи със 7:6(1), 6:3 французина Контан Алис,..

публикувано на 18.10.24 в 00:22