Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пряко по "Хоризонт" - Левски - ЦСКА София и Ботев (Пловдив) - Славия

Двубойте от 12-мия кръг в Първа професионална футболна лига между отборите на Левски и ЦСКА- София от 15.45 часа и Ботев (Пловдив) - Славия от 18.45 часа можете да проследите пряко по програма "Хоризонт" в рамките на предаването "Спорт и музика". 

Символичните домакини от Левски влизат в срещата срещу ЦСКА - София от по-добра позиция чисто като класиране и представяне от началото на сезона. Левски към момента е втори с 25 точки, на 3 зад първия Лудогорец. “Сините” обаче са и с мач повече от разградчани. Столичният тим обаче загуби последния си двубой срещу Ботев (Пд).

Иначе в състава на Станислав Генчев няма големи проблеми с контузени играчи. Единствено Макун е под въпрос, след като заради болежки в аддуктура не е успял да играе за националния отбор на Венецуела и се е прибрал по-рано при “сините”. Освен това старши треньорът разкри, че от първата минута ще стартират двете остриета на отбора - Алекс Колев и Мустафа Сангаре.

При ЦСКА - София ситуацията е по-различна. “Червените” са 12-ти в класирането с едва 10 пункта. След колебливото начало на сезона отборът успя да се стабилизира след пристигането на Александър Томаш. Подобно на днешния си опонент обаче ЦСКА - София загуби изненадващо последния си двубой срещу Септември (София).

При Александър Томаш обаче ситуацията с контузени футболисти е по-лоша. Двама от основните защитници на “червените” Лиъм Купър и Браян Кордоба са контузени, като първият почти сигурно пропуска срещата, а вторият остава под въпрос до последно. Това може да доведе до главоболия на Томаш, тъй като специалистът може да се наложи да смени системата на игра и да не заложи на трима в защита.

Иначе зарядът у феновете е доста голям. “Сините” запалянковци вече изпълниха двата си сектора, предназначени за тях, и близо 17 000 души ще подкрепят Левски. Феновете на “червените” също са напът да запълнят своите места, но за момента са близо двойно по-малко от привържениците на противниковия отбор. Все пак “Васил Левски” няма да бъде изпълнен напълно, тъй като са предвидени големи буферни зони, за да се предотвратят сблъсъци между двете агитки.

Отборите на Ботев (Пловдив) и Славия ще премерят сили в двубой от 12-ия кръг, а главен съдия на срещата ще е Георги Гинчев.

Домакините се намират в отлична форма от началото на сезона. Преди паузата за национални отбори "канарчетата" постигнаха страхотен успех с 1:0 над Левски, като се доближиха на три точки от "сините", които се намират на втората позиция във временното класиране.

Най-лошата новина по време на паузата дойде няколко дни след победата над Левски, когато стана ясно, че основният халф на тима Антонио Перара е със скъсани кръстни връзки и ще бъде аут за поне шест месеца.

От друга страна Славия прекъсна ужасната си серия, побеждавайки с 1:0 Черно море в София. Тези три точки дойдоха след серията от шест срещи без успех за "белите".

Добрата новина за старши треньора Златомир Загорчич е, че нападателят на отбора Владимир Николов е напълно възстановен и ще може да вземе участие в сблъсъка.

По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хорхе Мартин отвя конкуренцията в спринта, Баная не влезе в тройката

Хорхе Мартин спечели своя шести спринт за сезона в MotoGP, след като триумфира в късата надпревара за Гран При на Австралия. Испанецът беше недостижим за конкурентите си в 13-те тура на „Филип Айлънд“ и води във всеки един метър от състезание. На финала той спечели с аванс от 1.5 секунди пред Марк Маркес, след като във финалните обиколки Мартин върна леко..

публикувано на 19.10.24 в 08:45
Хорхе Мартин

Хорхе Мартин спечели трети пореден полпозишън в Австралия

Хорхе Мартин остана на само 0.050 секунди от миналогодишния си рекорд на пистата „Филип Айлънд“, но това не му попречи да спечели третия си пореден полпозишън за Гран При на Австралия в MotoGP. Испанецът се ориентира по най-добрия начин в сложните условия на изсъхваща писта и меко казано унищожи конкуренцията. Мартин допусна грешка в първата си летяща..

публикувано на 19.10.24 в 06:29
Макс Верстапен

Макс Верстапен ще стартира първи в спринта в Остин

Макс Верстапен се върна в челото на Формула 1, след като спечели квалификацията за спринта на „Пистата на Америките“ в Остин. Световният шампион си гарантира първата позиция на старта за късото състезание в Тексас с време от 1:32.833, което беше с 0.012 по-добро от това на Джордж Ръсел, който малко изненадващо стигна до второто място. Двамата бяха..

публикувано на 19.10.24 в 06:04
Григор Димитров

Григор Димитров стигна полуфиналите в Стокхолм

Григор Димитров направи поредна крачка към нова титла в кариерата си, като надигра швейцареца Доминик Щрикер с 6:3, 6:2 за час и 10 минути игра на тенис турнира в Стокхолм на твърди кортове . Така българинът се класира за полуфиналите, където утре ще срещне Талон Грикспоор от Нидерландия. Димитров, който е печелил титлата в Стокхолм през..

публикувано на 18.10.24 в 23:29
Александър Везенков

Александър Везенков с 16 точки при загуба на Олимпиакос

Гръцкият Олимпиакос, с българския национал Александър Везенков в състава, отстъпи пред Анадолу Ефес с 89:91 (23:11, 21:30, 26:24, 19:26) като гост в Истанбул в среща от четвъртия кръг на Евролигата по баскетбол. Олимпиакос допусна втора загуба от началото на сезона и продължава с актив 2-2, като продължава да няма победа като гост. Анадолу Ефес..

публикувано на 18.10.24 в 23:06
Ботев (Вр) и Локо (Пд) направиха 0:0

Ботев (Вр) и Локо (Пд) не се победиха

Отборите на Ботев (Враца) и Локомотив (Пловдив) завършиха 0:0 в мач от 8-ия кръг на футболната Първа лига. Това бе първият мач на Локомотив без треньора Любослав Пенев, като пловдивчани бяха водени от Христо Златински. Ботев пък се завърна на стадиона си във Враца, след като бе сменено тревното покритие. В първите минути на мача не се случи..

публикувано на 18.10.24 в 21:35
Левски победи ЦСКА с 3:0 гейма

Левски с девети поред успех срещу ЦСКА

Шампионът Левски се наложи над ЦСКА с 3:0 (25:19, 25:19, 25:14) в откриващия мач от новото волейболно първенство при мъжете. Това се случи шест дни след полуфинала за Суперкупата на България, в който "сините" отново постигнаха чиста победа. Това бе и деветия пореден успех на Левски в дербито с ЦСКА в последните години. В първия гейм мачът..

публикувано на 18.10.24 в 21:26