Публикации

Милена Павлова рисува "Картини от думи"

Милена Павлова е първият гост на „Сценична треска” за новата 2022 г. Тя е архитект, меценат, съавтор на документални филми за историята, културата и себепознанието. Създател е на центъра по себепознание „Орфей” и е учредител на фондация със същото..

публикувано на 12.01.22 в 19:03

Анита Дафинска и Славин Пеев носят духа на Коледа в камерна зала "България"

На 27 декември мецосопраното Анита Дафинска и бас-баритонът Славин Пеев ни канят в камерна зала "България" на  коледния си концерт. Участва и пианистът Светлин Христов. Анита: "Тайнството на Рождество може да има много нива на тълкуване: като започнем..

публикувано на 23.12.21 в 08:25

"Майстора и Маргарита" с премиера в Младежкия театър "Николай Бинев"

Изключителната, вечна и непреходна творба на руския писател и драматург Михаил Булгаков ще оживее за първи път на сцената на Младежкия театър на 10-и и на 11-и декември. "Три съвсем несъвместими наглед пласта: реалността, връщането в..

публикувано на 09.12.21 в 20:21

Днес стартира Националната джаз среща в Русе

Със своята 45 годишна история, джаз фестивалът в Русе е най-старият в България. Миналата година за първи път беше отложен, но въпреки страховете от пандемията, този път организатори и артисти предпочетоха лечебната магия на музиката. Директорът на..

публикувано на 09.12.21 в 19:44

Борис Панкин възражда и преосмисля посланията от „Коса”

"Вълнуващото е непреходно в този мюзикъл, заради музиката. Общо от онези дни и днес е неистовият стремеж на човекът към свобода, обич и хармония . Всички остри ръбове в живота ни тласкат към "Коса": да се обичаме и приемаме такива, каквито сме",..

публикувано на 02.12.21 в 09:33

Пиесата по Фьогел "Всички освен мен" взривява Сатеричния театър

"ВСИЧКИ ОСВЕН МЕН" е пиеса от Щефан Фьогел, който според австрийските театрални критици  е във върховата си форма като драматург и автор, когато пише тази пиеса. Превод: Владко Мурдаров, режисьор е Лилия Абаджиева, сценография: Васил Абаджиев,..

публикувано на 23.11.21 в 10:53

Камелия Тодорова разказва за живота си в спектакъла "Моят глас"

Камелия Тодорова гостува в "Сценична треска" и разказва интересни истории, свързани с творческия си път. В деня на народните будители, Камелия Тодорова получи отличието Почетен гражданин на София . Наградата   е радостно събитие, но още по радостно..

публикувано на 10.11.21 в 09:18

"Ива е онлайн" е само заглавието, а представлението е на живо в Театър 199

Вторият моноспектакъл на Ива Доро е също толкова успешен, както първия. "Ива е онлайн" се появява на сцената на Театър 199, две години след "Приятно ми е, Ива". Атестат за успеха и на двете постановки е усмивката на хората, излизащи от залата и фактът, че..

публикувано на 09.11.21 в 11:47
Брад Мелдау

Фоторепортажите от Пловдив джаз фест на хайку майстора Владислав Христов

Владислав Христов е един от пловдивските будители и неизменно присъстващ на Пловдив джаз фест. Винаги с фотоапарат в ръка, съхранил цветни спомени  за златните моменти в историята на фестивала. Майстор на хайку с много международни отличия,..

публикувано на 03.11.21 в 17:40

Пловдив джаз фест стартира с проекта "Четири млади дами пеят джаз"

Вчера стартира седмото издание на Пловдив Джаз Фест с проекта "Четири млади дами пеят джаз". Идеята  е на Мирослава Кацарова: Музика от стари филми, аранжирана от маестро Васил Спасов и споделена с Мишо Иванов - контрабас, Наско Попов - барабани,..

публикувано на 30.10.21 в 14:30