Сценична треска

„Сценична треска“ e предаване за известните и за тези, които ще станат известни. За пътя към славата и за пътя към себе си. За малката и за голямата сцена. За събитията и участниците в тях. За музиката и за други потайни неща. 

Предаването се излъчва всеки понеделник от 20:05 до 22:00 часа.  

Автор и водещ е Бояна Андреева, редактор - Елена Ангелова

Публикации

Августин Господинов: Най-хубавите си дни прекарах нощем

Илиян Любомиров с псевдоним Августин Господинов е слънчев и приказлив, спонтанен и категоричен в мнението си. Твърди, че винаги е влюбен и обича живота и никак не му се пораства, затова и стиховете му са щастливи, красиви, палави и дяволити и според него..

публикувано на 28.01.15 в 17:23

Христо Велков е човекът, който не се страхува да опознава

Христо Велков живее в Брюксел, но светът е негов дом! Финансист, филантроп и пътешественик, познава океана и не се страхува от него, опознава хората и се докосва до техния мироглед. Христо е носител на наградата за ветроходство Cor Caroli “Златен..

публикувано на 26.03.14 в 14:39

Преводачката Златна Костова за "Разбивачът на сърца" и сборника с разкази на KPMG

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Muzika/Tik Tak/Zlatna ZDRMitkov.mp3 Златна Костова е един от най-добрите театрални преводачи. На 11-и март беше премиерата на преведената от нея пиеса "Разбивачът на сърца" или "Дон Жуан от Сохо" от Патрик..

публикувано на 21.03.13 в 11:08
Никола Рачев и Хелия Чавдарова

„Всичко ще бъде наред” – един разказ за силата на духа от Никола Рачев

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Muzika/Tik Tak/Nikola Rachev Horizont.mp3 Преди два месеца, в интернет прочетох   разказ, който ме порази. Беше озаглавен „Всичко ще бъде наред”. http://www.vice.com/bg/read/vsichko-shte-byde-nared      Прочетох го още..

публикувано на 29.12.12 в 16:46

Концерт по случай 100 години от излизането на "Завета на цветните лъчи на светлината" от Дънов

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Muzika/Tik Tak/Galina Gerasimova.mp3 Тази година се отбелязва 100-годишнината от създаването на книжката "Завета на цветните лъчи на светлината" от Петър Дънов , който завеща на човечеството най-достъпния метод за..

публикувано на 28.11.12 в 08:28

АВСТРИЙКАТА Д-Р ЛИЗА ФИШЕР ВЪЗРАЖДА ЗАБРАВЕНИ БЪЛГАРСКИ ТАЛАНТИ

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Muzika/Tik Tak/lisa fisher1.mp3 ftp://files.bnr.bg/Horizont/Muzika/Tik Tak/lisa fisher2.mp3   Връщам се към 9 март 2012 г. и юбилейната изложба по повод 110 години от рождението на известната ни портретистка Веска Попова -..

публикувано на 02.04.12 в 03:04
Иван Младенов и Хелия Чавдарова в студиото на

Семиотикът Иван Младенов представя най-новата си книга - „Отклонена литература. Прагматистки прочит”

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Muzika/Tik Tak/Ivan Mladenov.mp3 Има ли българска литература? Българска ли е литературата създадена от българи, живеещи в България или чужбина, само поради факта на своето съществуване? Колко „българска” е българската..

публикувано на 24.11.11 в 08:19

Талантливият режисьор Явор Гърдев разказва за Едуард Олби, театъра, киното и мечтите.

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Muzika/Tik Tak/26.10.YavorGurdev I.mp3 ftp://files.bnr.bg/Horizont/Muzika/Tik Tak/26.10.YavorGurdev II.mp3 ftp://files.bnr.bg/Horizont/Muzika/Tik Tak/26.10.YavorGurdev III.mp3 Чуйте интервюто на Радослава Топалова с един от..

публикувано на 28.10.09 в 11:11

Йълдъз Ибрахимова с нов албум

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Muzika/Tik Tak/interview_ Yldiz_Ibrahimova.mp3 Чуйте част от интервюто на Хелия Чавдарова с Йълдъз Ибрахимова.

публикувано на 20.10.09 в 13:23