Зона за рок и джаз

„Зона за рок и джаз“ по програма „Хоризонт“ започва всяка неделя от 22:05 и продължава до полунощ. 

Вече близо 20 години в ефира на зоната са Бояна Андреева и Николай Захариев и спорят не само за музикалните си пристрастия: 

ТОЙ е пълен отрицател на баладите, привърженик на „яките“ неща;

ТЯ е отнесена, но не от вихъра, и се стреми към прозрението, радетелка за красотата...

Свързва ги нещо. Най-вероятно лудостта им по музиката. Това, което никога не правят, е компромис с нея.

Предпочитанията им варират от BEATLES до MILES DAVIS; от ROLLING STONES до CHICK COREA; от CHICAGO до MAHAVISHNU, от DEEP PURPLE до WEATHER REPORT, от LED ZEPPELIN до BELA FLECK, DAVE MATTHEWS BAND, KING,S X, DREAM THEATHER, NGUYEN LE, RICHARD BONА, US3...

Ако и вие харесвате тази музика и все още не сте слушали „Зона за рок и джаз“, значи сте пропуснали и трябва да наваксате. Тези двамата канят гости - колекционери и очакват сродните си души в интернет пространството.

За контакт: 
София 1040, бул. "Драган Цанков" 4 
телефон: (02) 93 361 577 
zonata@bnr.bg 
jazzrock@bnr.bg 
rockjazzzone.bnr.bg 
facebook.com

Публикации

За Пловдив Джаз Фест с думи и ноти

Днес стартира третото издание на "Пловдив джаз фест ". Тук   ви предлагаме музика и интересни истории, разказани от Мирослава Кацарова . В Дома на културата "Борис Христов", където ще се провеждат концертите, в 18 часа ще бъде открита и..

публикувано на 01.11.17 в 09:53

Стинг с "Разпилени ноти" за "Всичкото това време"

В очакване на  Стинг, Зоната за рок и джаз ви предлага един час с неговата музика, избрана от всички периоди на  кариерата му: от времето с Полис; от странните му албуми - единия, посветен на староанглийската музика и поезия, другия на коледа и зимата,..

публикувано на 15.09.17 в 17:05

Кирил Маричков и Валди Тотев - спомени и размисли за вкусът на времето

На 3 юни в Зала "Армеец" предстои едно невероятно събитие - Прощалният концерт на Щурците, след 50 години вдъхновяващо присъствие на  българската сцена. Кои са  важните  моменти по пътя на групата - споделят Кирил Маричков и Валди Тотев,  спомнят си за..

публикувано на 01.06.17 в 20:18

Пати Остин – незабравима

Един от незабравимите концерти за месец май ще си остане този на Пати Остин. Заслужава си да помним както срещата си с нея на сцената, така и интервюто, което направихме преди концерта. Магична като музикант и очарователна като събеседник. С чувство за..

публикувано на 23.05.17 в 16:14

Историята на джаза в ноти

Зоната за рок и джаз разказва кратко и неизчерпателно  историята на джаза от Луис Армстронг до Майлс Дейвис, през Чарли Паркър, Дизи Гилеспи, Телониъс Монк,  Дюк Елингтън, Джон Колтрейн. И не забравяйте думите на Луис Армстронг: "Ако някой пита какво е..

публикувано на 23.05.17 в 14:52
Антони Дончев и Томи Смит

Историята на един мисионер в музиката - Томи Смит

Преди броени дни в Първо студио на БНР гостува саксофонистът Томи Смит. Заедно с Биг Бенда на БНР, под диригентството на Антони Дончев той представи   както собствени композиции така  и  на  Джон Колтрейн, Уейн Шортър, Маркус Милър. Томи Смит е..

публикувано на 23.05.17 в 14:27

Три правила на Томи Смит за създаване на добър биг бенд

Тази вечер гост на Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев е саксофонистът Томи Смит, основател и ръководител на Шотландския национален джаз оркестър, композитор и преподавател в Шотландската консерватория. Концертът започва в 19.30 в..

публикувано на 11.05.17 в 18:14

Музиката на Гюла Бабош

"Зона за рок и джаз" представя унгарския джазов китарист и композитор Гюла Бабош. Той беше един от лекторите на фестивала Jazz Showсase, който се проведе от 3 до 5 февруари в Будапеща. Участва в дискусията, посветена на практически съвети към младите,..

публикувано на 22.02.17 в 22:59

Кристиан Елзесер: има много общо между музиката на Бах и съвременния джаз

Places and Spaces е озаглавен концертът, който се състоя в четвъртък в първо студио на БНР с авторска музика на младият композитор Кристиан Елзесер   с Биг Бенда на БНР и под негово диригентство. Това е заглавието на една от пиесите, които бяха..

публикувано на 26.01.17 в 21:48

Днес „Орегон“ свирят в „София лайв клуб“

На 21 и 22 ноември са концертите на група „Орегон“ в „София лайв клуб“. Музикантите пристигнаха в София в неделя. Бояна Андреева и Николай Захариев разговаряха с китариста и основен композитор Ралф Таунър и обоиста Пол Маккендълс. "Орегон" са за..

публикувано на 22.11.16 в 14:40