Нашият ден

от понеделник до четвъртък
от 7.15 до 11.00 часа

петък
от 7.15 до 10.00 часа


В първия час предаването търси живота там, където са неговите слушатели: извън столицата, във всичко онова, което прави битието ни такова, каквото е.
От 8 до 9 е времето за среща на различни гледни точки в опит да се надскочи информационния дневен ред и да бъдат открити значимите за обществото проблеми, които имат, разбира се, и своето актуално битие.
От 9 до 10 е времето на разказването на истории и на срещите с онези хора, които водят света ни напред. Краят на часа е времето, в което същия този свят виждаме през погледа на редактора.
Вторият водещ застава пред микрофона в 10 часа, за да преведе слушателите през един публицистичен час, тръгващ от човешка история и търсещ дискусионно изследване на няколко територии: културно наследство и градски проблеми (понеделник), образование (вторник), човешки права/социални проблеми/здравеопазване в рамките на човешкото и социалното ни право да оцелеем (сряда), икономика (четвъртък).

Екип на предаването: Любомира Константинова, Александър Райчев, Мария Христова, Нина Цанева, Таня Любенова, Мартина Кръстева, Росица Александрова, Грациела Ингелска, Кирил Чобанов, Светлана Тодорова, Стефани Ангелова.

За връзка в студиото на предаването „Нашият ден“ тел.: 02 865 95 60 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

Пътуващият рок музей на Цонко Цонев

В рамките на четвъртото издание на изложението „Туризъм Експо – Дестинация Варна” се открива Пътуващият рок музей на бившия кмет на Каварна Цонко Цонев. Той може да бъде посетен във фоайето на хотел „Черно море” във Варна.  Експонатите са от личната..

публикувано на 18.11.20 в 12:50

Благой Д. Иванов: Любовта също може да бъде зловеща

"Любовта, макар да е рационално обяснена, може да води до ирационални решения и до непредсказуемост, която може да е разрушителна", казва писателят, кинокритик и редактор Благой Д. Иванов по повод дебютния си роман "Мазето". Коя част от личността –..

публикувано на 18.11.20 в 10:57

Памет за Максим Минчев

На 15 ноември почина известният журналист и генерален директор на БТА Максим Минчев. По време на неговото управление БТА запази високите професионални стандарти на медийната професия и утвърди важната си роля чрез интензивно международно сътрудничество на..

публикувано на 18.11.20 в 09:15

Международен ден на студентите

Международният ден на студентите се отбелязва се ежегодно на 17 ноември. Датата е избрана през 1941 г. от Международния студентски съвет в Лондон, където се е състояло първото честване в знак на почит към смъртта на чешкия студент Ян Оплетал и други 9..

публикувано на 17.11.20 в 13:24

Нарисуваната конституция

В последните няколко месеца темата за конституцията даде поле за множество дебати. Те имат своето основание, тъй като това е най-важният писмен документ, който урежда отношенията между държавата и нейните граждани. Конституцията може да бъде..

публикувано на 17.11.20 в 12:05

Мирослав Джоканов, господар на своята съдба

Мирослав Джоканов, създателят на приложението "Школо", което промени начина на работа на училищната система, гостува на рубриката "Главен герой". "Школо" премахна хартиените дневници и ангажира родителите чрез публикуване на известия директно в смартфоните..

публикувано на 17.11.20 в 11:44

За мечките и хората

За първите си 20 години Паркът за реадаптация на танцуващи мечки в Белица зае важно място в картата на екотуризма в България. През годините паркът се радва на нарастващ интерес, което води и до откриване на нови работни места, по този начин опазването на..

публикувано на 17.11.20 в 11:18
Проф. Иван Илчев

Проф. Илчев: Трябваше да преценим плюсовете и минусите на македонското членство в ЕС

Очаква се България да обяви вето на рамката за Скопие. Страната ни настоява, преди да даде зелена светлина за членство на Северна Македония в ЕС между нас и западната ни съседка да бъдат изяснени въпросите за общата ни история и езика.  Макар вчера..

публикувано на 17.11.20 в 10:15

Заедно за по-добра грижа

Когато става въпрос за недоносени бебета, обикновено на преден план излиза въпросът за кувьозите и апаратурата, но всъщност не това е големият проблем. Повечето неонатологични отделения в страната вече разполагат с нужната апаратура, но – като цялата сфера..

публикувано на 17.11.20 в 10:13

Готови ли сме за преброяването

84% от преброителите и 90% от контрольорите за националното преброяване 2021 са набрани. Още има възможност за подаване на кандидатури. От 22 януари до 15 февруари 2021 г. ще се проведе 18-ото поред преброяване на населението и жилищния фонд в Република..

публикувано на 16.11.20 в 15:24