Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

Владимир Трифонов

Акцентите в програмата на Киномания 33 1/2

Тазгодишното издание на Киномания се открива с прожекция на филма „Засукан свят“ с режисьор Мариус Куркински – екранизация по едноименния разказ от сборника „Диви разкази“ на Николай Хайтов.  Филмовата панорама ще се проведе между 14 и 28 ноември, а..

публикувано на 08.11.19 в 10:09
Щефан Вера

Щефан Вера разчита езика на тялото

„Хората са склонни да подценяват колко е важно какво казват очите, устните и ръцете, докато говорят“, категоричен е световният експерт по език на тялото Щефан Вера, който посети за втори път България в средата на октомври и в разгара на..

обновено на 07.11.19 в 17:29

Европейски ден на предприемача 2019

Предприемачеството като шанс за „Хората, което променят България“ – в деня на 17-ото издание на Европейския ден на предприемача и конференцията, организирана от Научноизследователския сектор и Бизнес клуба на Софийския университет – кои са малките стъпки,..

обновено на 07.11.19 в 17:28

Странният народ на зибелингите

В рубриката "Главен герой" Любомира Константинова представя странния народ на зибелингите, откриваем в новопоявилите се „Зибелингски хроники“ на илюстратора Зибо Силвенс и хрониста Манол Глишев.  Четвъртата стихосбирка на Манол Глишев се оказа съвместен..

публикувано на 07.11.19 в 10:26

Енергийната бедност – възможни решения

„Трийсет и девет процента от домакинствата у нас живеят в енергийна бедност и не могат да поддържат комфорт в домовете си през зимата – по данни на Центъра за енергийна ефективност "ЕнЕфект". - Близо половината от населението ни е в енергийна бедност...

публикувано на 07.11.19 в 10:05

Димитър Маринов: Актьорската професия не е показване, а представяне

Как да се явиш на кастинг, какви техники са необходими, как да правиш избор като актьор. Димитър Маринов отваря академия за актьори в НДК на 25 ноември и до 6 декември ще обучава в групи актьори и неактьори, студенти и ученици с интерес към екранните..

обновено на 06.11.19 в 16:24

Между розовото и черното – как журналистиката да сочи решения

"Журналистика в търсене на решения" е сравнително ново направление, което беше представено в София за първи път на годишната конференция на Асоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ-България). Какво е журналистика, търсеща решения? Добре..

обновено на 06.11.19 в 13:08

За първи път у нас могат да се видят „Съкровища от Велики Преслав“

Изложба „До портите на княжеския двор. Съкровища от Велики Преслав“ показва за първи път у нас най-представителните находки от периода на възход и величие на втората българска средновековна столица Велики Преслав. Намерените артефакти се оказаха..

публикувано на 06.11.19 в 12:18
Даниел Пенев, Маргарита Доровска, Бистра Иванова, Ива Дойчинова и Венелин Добрев

„Хората, които променят България“ – вдъхновение за всеки ден

„Хората, които променят България“ е сборник с портрети на хора, за които не чуваме толкова често, тъй като не са депутати или министри, но всъщност са доста по-важни, защото бавно, постепенно, но упорито променят страната ни към по-добро. Героите..

публикувано на 05.11.19 в 11:11

В Деня на металурга – кои са предизвикателствата пред бранша

Професионалния празник на металурзите е обявен с постановление 827 на Министерски съвет от 19.11.2001 г. – тогава се е отбелязвала годишнина от първата копка на завод „Стомана“ – Перник. Това е възможност да бъдат отбелязани не само успехите, но и да..

публикувано на 05.11.19 в 10:55