Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

Татяна Лолова: Аз не съм звезда, аз съм слънце

Според едно популярно твърдение рецептата за дълголетие е добро здраве и къса памет. Гостенката в рубриката "Главен герой" ни навежда на мисълта, че популярните сентенции не са това, което бяха. Защото тя е Татяна Лолова – едно от най-ярките присъствия на..

публикувано на 22.11.19 в 11:25
Мартин Касабов

Приказните времена, в които великани ходеха по земята

Охлювите, моряците, джуджетата, естествоизпитателите, тайнствените градове и любовните тунели са откриваеми и извън сънищата. Има ги на страниците на сборника с разкази на Мартин Касабов „Когато великани ходеха по земята”. Ето какво казва за книгата..

публикувано на 21.11.19 в 08:25

Анри Кулев – художникът, който се отнася внимателно с думите

Поводите за срещата с проф. Анри Кулев в рубриката "Главен герой" на "Нашият ден" са много: тази година той отбеляза 70-ата си годишнина, а в Стария град на Пловдив се открива изложбата „Социумът според Анри“, предстои премиерата на филма му „Имало едно..

публикувано на 20.11.19 в 11:46
Иван Игов

Иван Игов: Децата не са частна собственост на родителите си

На 20 ноември се навършват 30 години от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето. Оттогава е направено много за подобряването на положението на децата по цял свят и у нас. Широката публиката обаче трайно свързва темата с фабрикувания скандал..

публикувано на 20.11.19 в 10:23
Н.Пр. Ема Хопкинс

Алумни клуб на българите с британско образование

Темата за заминаването, за завръщането, за образованието тук и там е постоянна.  Най-голямата общност на българи с образователен и професионален опит в чужбина, постави началото на клуб, обединяващ випускници на британски университети. Обединеното кралство..

публикувано на 19.11.19 в 11:56

Как да спрем да сме работещи бедни

От догодина линията на бедността у нас става 360 лева, което е с 15 лв. повече от сега. Какво означава тази цифра?  Какво означава тя на фона на изчислена сума от 2472 лева за издръжка на четиричленно семейство от двама работещи родители и две деца..

публикувано на 19.11.19 в 10:55
Богдана Карадочева

Среща с българската музика от 50-те и 60-те

От ефира на "Нашият ден" певицата Богдана Карадочева отправя покана към всички любители на хубавата българска песен. Тази вечер, 18 ноември, от 18 часа в зала 3 на НДК предстои концертът "Първите в естрадата". Благотворителният бенефис–спектакъл ще..

публикувано на 18.11.19 в 13:03

Райко Алексиев – трагичният финал на неговите шеги

„Не искай хонорар за всяка написана шега, защото ще опечалиш редакцията. А хумористът… знае се, не бива никого да опечалява.“ Едно такова весело правило създава преди десетилетия Райко Алексиев – един от най-видните интелектуалци от първата половина на ХХ..

публикувано на 18.11.19 в 12:35

Антибиотиците – между ползата и резистентността

Европейският ден на антибиотиците всъщност е Ден на разумната, отговорна употреба на антибиотици. Върху това акцентират гостите на Александър Райчев в „Нашият ден“ адв. Мария Петрова , специалист по медицинско право, и проф. Витан Влахов ...

публикувано на 18.11.19 в 11:17

Данъци и цигари – митове и работещи политики

За ефективното данъчно облагане на тютюна говорим в „Нашият ден“ в дните след кръглата маса за данъчното облагане и незаконната търговия с тютюневи изделия в рамките на семинара за политиките за контрол на тютюнопушенето, организиран от Коалицията за живот..

публикувано на 18.11.19 в 10:46