Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

Зарадвайте дете с шапка, шал и ръкавички

Варненското сдружение "Василица" за шеста поредна година организира кампания за даряване на шапка, шал, ръкавици и топли чорпи за бедни деца. Доброволците от сдружението призовават всеки, който може, да изпрати пакет с шал, шапка, ръкавици и зимни чорапи,..

публикувано на 05.11.19 в 09:55

„Ужас под пирамидите“ – неиздавани разкази на Лъвкрафт и други майстори на ужаса

„Ужас под пирамидите“ – това е името на най-новия сборник с разкази на Лъвкрафт и други автори на страшни истории. Антологията включва неиздавани или отдавна издавани страшни разкази от класически автори и майстори в жанра. Първите два разказа са..

публикувано на 04.11.19 в 14:09

Коментари и анализи след балотажа на Местните избори 2019

Балотажът на местните избори не открои нови тенденции и не предложи изненади и неочаквани обрати – около подобни обобщения се въртят коментарите в студиото на „Нашият ден“. Александър Райчев говори с политолога Георги Киряков, социолога Румяна..

публикувано на 04.11.19 в 11:11

Наградите на програма "Христо Ботев" „Златният будилник“

Денят на народните будители е и празник на програма „Христо Ботев” на БНР. Програмата за култура и образование раздава на днешната дата своите годишни награди „Златният будилник”.  Те се присъждат за всеотдайна работа, будителски дух и духовна подкрепа за..

обновено на 01.11.19 в 18:49
Роза Николова и доц. Мирослав Цветанов

Българската театрална школа с пробив в Санкт Петербург

Те са невероятен творчески тандем, който отваря заключени врати и периодично освежава въздуха на българската театрална сцена. Проектът им Малък куклен театър „Слон“ е само част от голямата обща концепция, която през десетилетията ги отвежда и до успешното..

публикувано на 31.10.19 в 12:15

Отбелязваме Международния ден на Черно море

Международният ден на Черно море се отбелязва на 31 октомври. На този ден през 1996 година е подписан Стратегическият план за Черно море, с който правителствата на черноморските държави се съгласяват да вземат мерки със замърсяването, което е общ проблем за..

публикувано на 31.10.19 в 11:15

Латинка Петрова: Аз съм жената

Главната роля не е за всеки, но понякога идва трудно и в живота на тези, които са родени за нея. Случва се през перипетиите на таланта, мъдростта, смеха, сълзите и отстояването на себе си да изминат дълги години. В очакване. Актрисата Латинка Петрова е..

публикувано на 31.10.19 в 10:35

Великобритания – отложен Брекзит и предсрочни избори

Горната камара на британския парламент, Камарата на лордовете, също одобри предложението на правителството на Борис Джонсън за предсрочни избори на 12 декември. Избори през зимата на Острова не е имало от 1923 г. Очаква се тези да бъдат най-важните избори..

публикувано на 31.10.19 в 10:24
Генерал-майор д-р Груди Ангелов

Ген.-майор Ангелов: Нека новите випускници на Военната академия носят България в сърцата си

На тържествена церемония във Военната академия днес от 10 ч. ще бъдат връчени дипломите на завършилите студенти от випуск "Княз Александър I" втора смяна. Във висшето военно училище вече става традиция всеки випуск да получава и своето име. На церемонията..

публикувано на 31.10.19 в 09:45

Кирил Маричков на 75 години

В навечерието на концерта на "Фондацията" и в деня на рождението му с Кирил Маричков разговаря Мария Мира Христова.  Неизбежно при подобни поводи музикантът се връща назад в годините, но го прави с усмивка и чувство за хумор. В празничния концерт ще..

публикувано на 30.10.19 в 13:23