Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ден на чуждестранните студенти

{ include file="./partials/authors.html" } БНР Новини
Разговор в студиото на „Нашият ден”
Снимка: Стаматина Никова
Доволни ли са чуждестранните студенти у нас от образованието в България, имат ли проблеми, какво харесват тук… Все въпроси, чиито отговори научаваме от разговора на водещите Мария Христова и Александър Райчев с представители на студентския съвет, студентската организация за изследване на международните отношения и чуждестранните студенти от УНСС.
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Защо някои родители избират домашното образование

Домашното образование е факт в България от близо 20 г., когато е основана и Асоциацията за домашно образование. Изборът правят родителите, които държат на образованието, но не са съгласни с училищния модел. Кои са програмите, по които учат децата, и какво представлява процесът на домашно образование? Темата коментира в “Нашият ден“..

публикувано на 21.09.21 в 11:14

Анастасия Балездрова: Каракачаните - традиции и дух

Напоследък много се заговори за новата звезда на женския тенис – Ема Радукану, която стана особено популярна след успеха си на Откритото първенство по тенис на САЩ. Тя е родена в Канада, с майка китайка и баща румънец, но от 2-годишна живееща във Великобритания, Радукану поднови оживените дискусии около понятието национална идентичност...

публикувано на 21.09.21 в 10:42
Мохамед Халаф

Мохамед Халаф: Проблемът не са бежанците, а кои от тях ще влязат в Европа

В Международния ден на мира засягаме темата за задълбочаващия се бежански поток и възможните сценарии след кризата в Афганистан. Темата коментира в “Нашият ден“ журналистът Мохамед Халаф . Заплаха ли са бежанците за Европа?  Проблемът не е идването на бежанците, а кои от тях ще дойдат в Европа. Преди седмица САЩ обявиха, че са..

публикувано на 21.09.21 в 09:33

Световен ден за борба с болестта на Алцхаймер

21 септември се отбелязва като Световен ден на болните от Алцхаймер. Този ден се чества ежегодно от 1994 г. по инициатива на Международната организация за борба с болестта на Алцхаймер. Болестта на Алцхаймер е най-честата причина за деменция. Тя обхваща около 70% от случаите. По последни данни, страдащите в света са 47 млн. Според доклад..

публикувано на 21.09.21 в 09:04

Тодор Митов - да вдъхновяваш другите за бизнес

Тодор Митов е млад човек, който си е поставил за цел да вдъхнови и мотивира други млади хора да се възползват от програми, които да им покажат как се развива бизнес в чужда среда.Той е мениджър проекти в ICT cluster. Програмата „ Еразъм за млади предприемачи ” е трансгранична програма за обмен, която предоставя на нови или бъдещи предприемачи..

обновено на 21.09.21 в 08:19