Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийската опера представя детския мюзикъл „Вълкът и седемте козлета“

Софийска опера
Снимка: BGNES

Детски мюзикъл по приказката на Братя Грим „Вълкът и седемте козлета” представя Софийската опера и балет. Премиерата е от 11 часа на 5 април 2014 година.

Спектакълът предлага история без изяждане на козлета и разпаряне на търбуха на вълка, защото лошият финал учи децата на отмъщение, а в природата и в живота трябва да има хармония и разбирателство между хората, казва режисьорът Юлия Кръстева и допълва: В нашата постановка ние не убиваме вълка, а го изпращаме в зоопарка.

Всичките козлета имат имена и характер, който артистите трябва да пресъздадат ярко и запомнящо се.

„Вълкът и седемте козлета“ е дело на известния български композитор Александър Владигеров. Либретото е на Юлия Кръстева и Димитър Димитров.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14