Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Стоянов: духовната сила е много трудно да се съхрани в днешно време

Снимка: БГНЕС

При голям зрителски интерес премина цикълът „Tutto Verdi” в Софийската национална опера и балет с участието на световноизвестния български баритон Владимир Стоянов. На 16-и март той изпълни ролята на Жорж Жермон в спектакъла на операта „Травиата”, на 27-и март пя в концертното изпълнение на операта „Набуко”, а на 30-и март в гала концерта си поднесе на публиката букет от баритонови арии.

За един артист това е най-голямата награда – когато публиката аплодира и не ни пуска да си отидем от сцената! Последният сезон ми донесе много хубави заглавия в прекрасни театри, сред които „Травиата“ в Театро Ла Фениче във Венеция, „Набуко“ в Театро Комунале в Болоня и в Китайската национална опера в Пекин. Грижа се внимателно за гласа си, без да се вманиачавам в това. Духовната сила е много трудно да се съхрани в днешно време, сподели Владимир Стоянов.

Чуйте в звуковия файл цялото интервю на Росица Кавалджиева със световноизвестния български баритон Владимир Стоянов, впечатленията на слушателката на предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива“ Радка Шестакова от концертното изпълнение на операта „Набуко” и документален запис.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14