Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Каста дива" гостува на Залцбургския фестивал

Снимка: Salzburger Festspiele entschlossen

Това издание на предаването на Българското национално радио за музикално-сценични изкуства и културен туризъм „Каста дива” ще ви пренесе в атмосферата на Залцбургския летен музикален фестивал.

Чуйте в звуковия файл репортажите на Росица Кавалджиева от спектакъл на операта „Кавалерът на розата” на Рихард Щраус с голямата българска оперна певица Красимира Стоянова в ролята на Маршалката, от празничната Меса на "Успение Богородично" в Залцбургската катедрала и от концерта на Виенската филхармония под диригентството на маестро Рикардо Мути с IV симфония на Шуберт и VI симфония на Малер. Ще пристъпите в родната къща на В.А.Моцарт и ще вкусите торта „Моцарт”. Приятно слушане!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14