Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цикълът Quartettissimo на квартет "МузикАнтс" стартира с нестандартен проект

Пианистът Стивън Прутсман

Струнният квартет "МузикАнтс", в който свирят оркестранти от БНР, винаги търси нетрадиционни начини за представяне на програмите си и нестандартни проекти, които отговарят на желанията им и на българска сцена да се представят нови, непознати произведения и автори.


Новият сезон на "МузикАнтс" започва на 17-и октомври в Първо студио на БНР с прожекция на един от шедьоврите на нямото кино – филма на Бъстър Кийтън "Шерлок Джуниър", който ще бъде озвучен на живо от квартета и техния гост, пианиста Стивън Прутсман, който е и автор на музиката.

По настояване на американския музикант, от 18 часа ще се състои безплатно представление за деца с проблеми от аутистичния спектър и техните семейства. Самият той е баща на дете-аутист.

Стивън Прутсман е високо ценен американски музикант, той е лауреат на престижните международни конкурси  "Чайковски" в Москва и "Кралица Елизабет" в Брюксел, носител е на американската награда за изключителни постижения в областта на изпълнителското изкуство The Avery Fisher Career Grant

След музикалната кино вечер, квартет "МузикАнтс" и пианистът Стивън Прутсман подготвят и втора среща със софийската  публика, с по-класическа квартетна програма - на 20-и октомври, отново в Първо студио на БНР.

Чуйте повече подробности в интервюто с цигуларката Грациела Панайотова и документален запис от концерт на квартет "МузикАнтс" - Танц №3 от Емил Табаков, аранжимент на Румен Бальозов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14