Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божидар Николов: Искам да помагам на младите талантливи хора

Българският тенор със световна кариера Божидар Николов осъществи в австрийската столица важно събитие в честванията на 100-годишнината от рождението на великия бас Борис Христов и ценен майсторски клас за млади оперни певци, продължавайки традициите на Маргарита Лилова и Любомир Панчев в грижата за българските музиканти.

Когато /преди години/ дойдох във Виена, аз учих при Маргарита Лилова. Тя много помагаше на младите хора. Най-напред работи с Крум Гълъбов, той се разви и стана много добър певец. След това – Бойко Цветанов. Оттук започна голямата му кариера. Този модел много ми импонира и бих искал и аз да помагам на младите талантливи хора – да им се даде ръка да вървят напред, каза Божидар Николов.

Чуйте в звуковия файл репортажа от Виена на кореспондентката на предаването за музикално-сценични изкуства "Каста дива" Боряна Йосифова и интервюто й с Божидар Николов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14