Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оперната дива Соня Йончева роди син

Снимка: www.sonyayoncheva.com

Българската оперна певица Соня Йончева, която световната музикална преса определя като един от най-големите сопрани в днешно време редом с Анна Нетребко, обяви в социалната мрежа facebook: Скъпи приятели, съпругът ми Доминго Индоян и аз сме изключително щастливи да ви съобщим, че нашият малък Матео се роди на 6-и октомври в Швейцария. Чувстваме се много добре!

Соня Йончева ще се завърне на оперната сцена още през декември в спектаклите на операта „Ромео и Жулиета” на Гуно в Театро Реал в Мадрид. Новата 2015-а година ще започне със спектакли в Метрополитън – в ролята на Мюзета в операта „Бохеми” на Пучини. Следват рецитали във Франция, Фиордилиджи в „Така правят всички жени” на Моцарт в Мюнхенската опера, Донна Елвира в „Дон Жуан” на Моцарт в Операта в Монте Карло, Лучия в „Лучия ди Ламермур” на Доницети в Цюрихската опера и Виолета в „Травиата” на Верди в Ковънт Гардън.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14