Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Една българка между съдебните кулоари на България и Италия

Елисавета Коюмджиева, адвокат Захари Генов, адвокат Марина Ганчева, Анелия Торошанова и нотариус Камен Каменов (отляво надясно).
Снимка: Александър Райчев

Ако, ние българите работим и имаме същите високи изисквания към себе си и към другите по начина, по който го правим, когато сме зад граница – ще постигнем големи успехи за кратко време – каза адвокат Мария Ганчева, един от двамата българи с действаща адвокатура в Милано, Италия.
Адвокат Мария Ганчева е член на Софийската адвокатска колегия и на адвокатската колегия в Милано. Чуйте нейния интригуващ разказ за многобройните прилики и не по-малкото отлики в професионалното битие на юристите тук и там, за пътя, по който сме поели и възможностите да превърнеш личния си избор в успех.
В „Актуално от седмицата“ коментираме изненадващата промяна в отношението на Прокуратурата към предложената от правосъдния министър Христо Иванов стратегия за реформа в съдебната власт, както и официалният доклад, който потвърди тоталната компрометираност на системата за „случайно разпределение“ на делата в Софийския градски съд. Ще чуете също и правните съвети на адвокат Захари Генов и нотариус Камен Каменов в отговор на слушателски въпроси.

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Марта Георгиева

Симптомът "жестокост"

Насилието над животни е факт и все по-често се разбира за него от медии, съседи или близки. Неотдавна се разбра и за пореден опит, съвсем нарочно, да бъде прегазено куче в столичен квартал. Насилието над животни е наказуемо, но агресивните хора сякаш не се плашат от закона. В "Заедно след полунощ" с Марта Георгиева, общински съветник, юрист и..

публикувано на 03.07.22 в 10:05

Никой не може да слугува на двама господари

На всеки един от нас му се е случвало да има много грижи, но твърде често, дори без да осъзнаваме, ние сами си ги създаваме. Стремим се да уредим живота си без грижи, но колко малко от нас съумяват да го сторят. Светото евангелие предлага пътищата за постигането на този идеал. Разбира се те се различават от обикновените наши схващания,..

публикувано на 03.07.22 в 09:10

Петко Петков: Войната между хората в България е по-страшна от реалната война в Украйна

Защо Петко Петков, доброволецът, който още от началото на войната помага на украинските бежанци да достигнат до България и който въпреки бюрокрацията на министерства и институции спаси много украинци, днес остава да живее в Украйна. Колко истинска е войната, коментира  в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Петко Петков:..

публикувано на 02.07.22 в 12:25

Dolna Malina Open Fest обединява спорт, изкуство и фолклор

Dolna Malina Open Fest   е фестивал на спорта, изкуствата и образованието, който подготвя петото си издание и набира участнrци за конкурсните си програми Това  е фестивал за изкуства, който дава възможност на спортисти, музиканти, танцьори, кино- и други творци и артисти да обменят опит и да представят своя талант, включвайки се в турнири,..

обновено на 02.07.22 в 09:43
Бойко Станкушев

Бойко Станкушев: Хората, откраднали милиарди, не ги интересува репутацията

Защо СЕМ не можаха да изберат нов генерален директор на БНТ, коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Бойко Станкушев, директор на АКФ (Антикорупционен фонд), бивш програмен директор на Българската национална телевизия (БНТ) и бивш член на Управителния съвет на БНТ. "Това ни казва, че като че ли всички или почти всички, които са избирани или..

публикувано на 01.07.22 в 17:30