Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младата цигуларка Зорница Иларионова ще солира в галаконцерта за 80-годишнината на БНР

Зорница Иларионова


С грандиозен галаконцерт в зала 1 на НДК на 25-и януари БНР ще отбележи 80 години от създаването си. На сцената ще бъдат всички представителни оркестри и хорови състави на Радиото: Симфоничният оркестър, дирижиран от маестро Емил Табаков; Биг бендът, ръководен от Антони Дончев; Смесеният и Детският хор с диригенти Драгомир Йосифов и Венеция Караманова; Оркестърът за народна музика, воден от Димитър Христов. Вокалната група "Радиодеца" на Илина Тодорова ще се включи в изпълнението на новата песен "Наше радио" заедно с много звезди на българската поп музика.

ред солистите в концерта ще бъде и младата цигуларка Зорница Иларионова, която в момента е студентка в класа на прочутия проф. Захар Брон в Кралската академия "Кралица София" в Мадрид. Тя ще изпълни бляскавата пиеса "Интродукция и Рондо капричиозо" от Камий Сен-Санс.

Чуйте интервю със Зорница Иларионова и последния запис, който тя направи за БНР през октомври в партньорство с пианистката проф. Милена Моллова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14