Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жельо Бойчев: Нужна е промяна в нормативната база за ЕРП

Снимка: БГНЕС

Необходима е промяна на цялата нормативна и регулаторна база, в която работят ЕРП-тата, само завишените глоби няма да помогнат, за да бъдат защитени правата на потребителите, заяви пред "Хоризонт" Жельо Бойчев – член на парламентарната комисия по енергетика. Според него преждевременно приключилият живот на предишното Народно събрание и обструкцията на ГЕРБ са попречили на приемането на тези промени:
Това, което се прави със завишаване на глобата, е заради страх от протести. Трябва да променим цялата регулаторна среда за ЕРП-тата. Драстичната цена на глобата няма до доведе до нищо. Трябва да променим и работата на контролните институции, за да си вършат те работата, каза Бойчев и напомни, че вече имаше налагане на глоби, но нямаше тяхно прилагане. 

Бойчев каза, че в комисията днес очаква да се види дали ще застанат зад големите корпоративни интереси или зад потребителите: 

Ние бихме подкрепили мерките в система от няколко решения. Един от тях е да няма такъв вариант да можеш да оспориш сметката, след като я платиш, а да можеш да я оспориш преди това. 

Интервюто на Таня Величкова с Жельо Бойчев можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Парламентарна комисия ще изслуша представители на трите ЕРП

На извънредно заседание парламентарната комисия по енергетика ще изслуша представители на ЧЕЗ, EVN и "Енерго-Про". Поводът е недоволството на потребители от Североизточна  България, които получиха по две фактури наведнъж. Министърът на енергетиката..

публикувано на 27.01.15 в 07:17