Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба с редки записи и автографи на Алексис Вайсенберг

Алексис Вайсенберг и Панчо Владигеров

Пианистът Томислав Вичев е известен със страстта си на колекционер и с големия си интерес към личностите и творчеството на важни музикални фигури като диригентите Карлос Клайбер и Херберт фон Караян, пианиста Алексис Вайсенберг.

На 18-и февруари в 18 часа в концертния комплекс "България", във фоайето, което носи името на Алексис Вайсенберг и където са изложени негови колажи, ще бъде открита изложба с редки записи - плочи и компактдискове, книги и автографи на големия пианист. Дълги години Томислав Вичев е събирал тези ценности, при това някои са донесени от далечни страни. Сега те ще бъдат дарени и ще обогатят експозицията.

Чуйте повече за колекцията в интервюто с Томислав Вичев в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14