Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Милена Моллова - 3/4 от 100, посветени на музиката

Проф. Милена Моллова
Снимка: uniart.bg

"3/4 от 100" беше наречен юбилейният концерт, организиран от Нов български университет в чест на именитата наша пианистка, макар че проф. Моллова не е човек, който би скрил годините си. Тя е пряма и откровена, на сцената е вече 68 години, а преподава от 55.


Творческата й биография е интересна и богата. Срещите й с големи имена на музикалната култура - много. Сега проф. Милена Моллова продължава пътя, който си е избрала - свири, партнира си с музиканти като цигуларите Марио Хосен и Зорница Иларионова, помага на учениците си с всички сили - понякога дори и финансово, без да го изтъква.

Когато аз дойдох след седмата си година в София, получих такова отношение от всички тук и съм много благодарна. Тези големи хора вече ги няма, но те никога не поискаха стотинка за това - че са ме учили и ми помагаха абсолютно безкористно заради вярата в моя талант. И затова аз искам да продължа техния път, споделя пианистката.

Чуйте интервюто с проф. Милена Моллова, излъчено на националния празник 3-ти март в предаването "Алегро виваче".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14