Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шедьоври на веризма на финала на първия български сезон на MET Live in HD

Марсело Алварес като Канио
Снимка: Метрополитън опера

"Селска чест" от Пиетро Маскани и "Палячо" от Руджеро Леонкавало ще бъдат излъчени на финала на тазгодишния киносезон на Метрополитън опера - Ню Йорк, който за първи път включваше и България. Двата шедьовъра на веризма ще бъдат предавани пряко и по програма "Христо Ботев" на БНР.

Излъчването в Синема Сити София започва в 19.30 часа на 25 април. Билетите са напълно разпродадени, но добрата новина е, че се предвижда повторение в сряда, 29 април от 19.30 часа и пропусналите могат да се възползват, за да видят именития тенор Марсело Алварес в двете водещи партии - като Туриду в "Селска чест" и Канио в "Палячо" в постановката на знаменития режисьор Дейвид МакВикар, който предпочита да разгледа двата сюжета за ревността и изневярата от съвременна гледна точка. Диригент на прекрасния оркестър на Метрополитън опера ще бъде Фабио Луизи

Българската публика ще се наслади на кинопрожекциите на живо от Метрополитън опера и догодина, а най-очаквано ще бъде второто излъчване, когато българката Соня Йончева ще бъде в ролята на Дездемона от "Отело" на Верди.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14