Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградата "Стоян Камбарев 2015" е за цигуларите Александър и Мартин Зайранови

Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев 2015", която бе връчена за 6-а поредна година от Фондацията, носеща името на незабравимия наш театрален режисьор и подкрепяща младите творци, получиха младите цигулари от Варна – Александър и Мартин Зайранови.

Останалите номинирани ще получат подкрепа за реализация на свои бъдещи проекти. Ценното в този случай е, че това е награда, която не е строго профилирана в конкретен вид изкуство, а обхваща широка селекция от талантливи млади артисти в различни области.

Александър (13) и Мартин (16) Зайранови вече са доста популярни с изявите си на сцената. Те са ученици в НУИ „Добри Христов“ във Варна, но същевременно са млади студенти в класа на проф. Марио Хосен в НБУ. Най-младите номинирани досега за този приз, освен статуетката на Кольо Карамфилов и парична награда, получават шанса да свирят на концерт с камерния ансамбъл "Софийски солисти", ръководен от проф. Пламен Джуров.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14