Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Големият тенор Бойко Цветанов събира приятели на сцената за 60-годишнината си

Бойко Цветанов на сцената
Снимка: личен архив

На 16-и юни в зала 1 на НДК софийската публиката ще може да види и чуе изключително разнообразен концерт-спектакъл, наречен "Бойко Цветанов и приятели". Поканата идва от Фондация "Борис Христов", учредена миналата година, когато бе отбелязана 100-годишнината от рождението на великия български бас, и от Бойко Цветанов - не само певец със световна кариера, но и радетел за запазване паметта за Борис Христов и приобщаване на младите певци към тази кауза.


Така тенорът ще отбележи своята 60-годишнина и е поканил към него да се присъединят на сцената изпълнители от различни жанрове: оперните певци Цветелина Малджанска и Стоян Бончев - негов ученик, цигуларят Марио Хосен, кавалджията Теодосий Спасов, поп звездите Петя Буюклиева и Орлин Горанов, джаз пианистът  Алекс Зографов, който ще пристигне специално от САЩ, рок китаристът Николо Коцев и неговата група.

Режисурата на спектакъла е поверена на Бойко Илиев. Симфониета "София" ще бъде дирижиран от Миша Дамев (Швейцария). Ще участва и хор "Гусла" с диригент акад. Валентин Бобевски.

Каква е целта на тази проява и какви са плановете на големия тенор Бойко Цветанов за бъдещето на Фондация "Борис Христов" чуйте в интервюто.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14