Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Тембристо" - за публика с отворени сетива

Горе: Стефан Врачев и Вълчан Вълчанов; долу: Вера Гиргинова и Недялко Недялков
Снимка: Софийска филхармония

Различни тембри, различни епохи, различни музикални линии ще се преплетат в концерта Tembristo - musical impressions. Софийската филхармония ни кани да присъстваме на един необикновен концерт с програма от барока до джаза, представена от Вера Гиргинова – сопран, Вълчан Вълчанов – обой, Недялко Недялков – кавал и Стефан Врачев – пиано, клавесин и други клавишни инструменти.

Музикантите ще поднесат на публиката приятни музикални изненади. Ако искате да разберете как в един и същ концерт могат брилянтно да се съчетаят пиеси от акустичната и съвременната епоха или просто искате да се насладите на една "тембриста" програма, не пропускайте да посетите концерта в камерна зала "България" на 19-и юни от 19.30 часа. 

За мен това е нов подход, защото аз дълги години съм следвала едни чисто класически принципи и стриктно нотния текст. Сега този подход ме вдъхнови, защото е импровизационен, изпълнен със свобода и със споделена енергия, която се прехвърля от един на друг, споделя младата оперна певица Вера Гиргинова и отправя покана от името на изпълнителите:

Вие елате на концерта в петък, а ние обещаваме да Ви поднесем целия вкус, музикалност и чувствителност, на които сме способни. 

Чуйте цялото интервю с двама от участниците - Вера Гиргинова и Вълчан Вълчанов и едно тяхно изпълнение в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14