Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отзвук от "Музикант на годината 2014": Интервю с Вяра Михайлова

Найден Тодоров връчва приза на Вяра Михайлова
Снимка: Михаела Аройо

Вяра Михайлова е хорова диригентка, отдала много години от живота си на музиката. Голяма част от нейната кариера е преминала в Бургаската опера, където работи по различни като мащаб и творчески изисквания проекти.

В националната анкета на "Алегро виваче" за "Музикант на годината 2014" тя получи подкрепа от много слушатели - любители на музиката от Бургас и професионалисти, които показаха уважението си към тези 40 години творческа дейност на Вяра Михайлова.

Много е приятно, когато човек се чувства значим, когато трудът му е забелязан, независимо че работя в провинцията. Но все пак трудът ми и моите творчески постижения се помнят и са забелязани от публиката и колегите музиканти, които са гласували за мен и още един път им благодаря, както и на предаването "Алегро виваче",
отбеляза диригентката.

В звуковия файл чуйте  цялото интервю с Вяра Михайлова, която споделя спомените и надеждите си за музикалното развитие на Бургас.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14