Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двойно убийство в столичния квартал "Надежда"

| обновено на 28.01.16 в 11:48
Снимка: БГНЕС

53-годишен мъж уби две жени в столичния квартал "Надежда", след което се самоуби. Сигналът за тежкия инцидент е подаден около 2 часа през нощта. Жертвите са майка и дъщеря, съответно на 45 и на 20 години. След като ги е умъртвил с нож, извършителят е скочил от шестия етаж на блока, в който са живели тримата, и е починал. След двойното убийство мъжът се е обадил на тел. 112, обяснил е какво е извършил и е оставил предсмъртно писмо. Пристигналият на местопроизшествието полицейски патрул е открил мъртвото му тяло. 

Като вероятна причина за убийството се сочи ревност. От известно време в апартамента имало чести скандали, разказват съседи. Мъжът е родом от Перник, живеел е на семейни начала с 45-годишната жена от около година. Работил е като шофьор и досега няма криминални регистрации.

Убитата по-възрастна жена е имала и второ дете на 12 години, което убиецът не е нападнал. В предсмъртното си писмо той е поискал попечителството на детето да бъде дадено на баба му и дядо му.

Подробности чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.