Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Моето семейство“: Пламен и Калин Сивови

БНР Новини
Пламен, Калин, Ивелина и Малин (отляво надясно) в студиото на програма „Христо Ботев“
Снимка: Веселина Даковска

Това е съботното ни семейство – поет с китара, музикант, творец – Пламен Сивов заедно с брат си – Калин Сивов и неговите жена и дъщеря – Ивелина и Малин.
Една артистична фамилия гостува в нашето студио. Братята Сивови разказват за своето детство в Сливен, за пътя към популярността и за компромисите, които изисква изкуството.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Д-р Цветеслава Гълъбова, психиатър

Д-р Цветеслава Гълъбова: В топлите дни има обостряне на психозите

В ефира на предаването Lege Artis д-р Цветеслава Гълъбова обясни, че по статистика в топлите дни и месеци се наблюдава обостряне на психозите и отключване на нови психози. Докато депресиите не са толкова чести, маниите и обострянията на шизофренните психози са разпространени. "Науката все още няма обяснение защо това е така", казва тя.  Според д-р..

обновено на 31.07.24 в 14:45

Децата през лятото – кои са най-честите травми?

В ефира на Lege Artis д-р Стефан Церовски, травматолог и ортопед в Университетската болница за активно лечение по ортопедия "Проф. Бойчо Бойчев", сподели своите наблюдения относно увеличаването на травматизма през летния сезон. Лятото е време, когато децата прекарват много време на открито, играейки и занимавайки се с различни спортове и..

публикувано на 31.07.24 в 13:14

Какво се учи в българското училище в Париж?

В рубриката "Минути на редактора" ви разказахме за едно от петте български училища в Париж, което носи името "Родна реч омайна". Това училище играе ключова роля във възпитаването на българското самосъзнание сред младите българи в чужбина. За важността и мисията на училището разказа директорът Пламена Ерон. Училището е създадено през 2019 г. с..

обновено на 31.07.24 в 13:11

Къмпинг туризъм у нас – далече ли сме от това, което трябва да бъде?

В рубриката "Разговорът" на предаването "Нашият ден" гостува Йордан Ибришимов, председател на Българското кемпер общество. Той обсъди различните аспекти на летните домове в България и реакцията на институциите след сигнал за опити за връщане на стара версия на наредбата към Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Той се включи директно от..

обновено на 31.07.24 в 12:39
Десислав Данов - Десо (вляво) и Антон Митов

Антон Митов представя: Юристът, адвокат и привърженик на криптоисторията – Десислав Данов - Десо

Що е криптоистория и защо Десислав Данов си пада по нея? Теория на конспирацията и разнищване на големите световни конспирации. "Светът е оцелял, защото се е… криптирал" и защо царят е гол? Мястото на критическото мислене и податливостта към "всички щуротии". "Българинът отново си активира защитните механизми срещу пълните глупости", или защо у..

публикувано на 31.07.24 в 11:40