Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежка катастрофа на Северната дъга на околовръстния път в София

| обновено на 09.09.16 в 12:57
Снимка: Николай Христов

Тежка катастрофа със загинал и ранен е станала на Северната дъга на околовръстния път в София. Лек автомобил се е ударил в спрял в аварийната лента ТИР. 

Няма пряка опасност за живота на 23-годишния младеж, пострадал при катастрофата. Това съобщиха за Хоризонт от Университетска болница Царица Йоанна. По първоначална информация младият мъж е без тежки счупвания. Той остава под лекарско наблюдение. 

Сигналът за тежката катастрофа е подаден на телефон 112 минути след девет часа тази сутрин. Това съобщиха за "Хоризонт" от МВР. Най-вероятната причина за катастрофата е несъобразена скорост.

Спрелият ТИР е бил в аварийната лента на околовръстния път с всички обозначителни знаци, затова, че камионът е аварирал. Това обясниха пред "Хоризонт" от столичната полиция. Неясно защо лек автомобил, също движещ се в аварийната лента, не е успял да спре и буквално се е забил в ТИР-а.

На място е загинал шофьорът на колата, а неговият син, който е седял на предната седалка, е откаран в университетската болница "Царица Йоана" в тежко състояние. Ударът е бил с висока скорост, защото липсва спирачен път. Момчето е седяло на предната седалка. Шофьорът на камиона му е помогнал да слезе от смачканата кола. Ударът е бил толкова силен, че е преместил пълния със стока камион. Според шофьора на ТИР-а най-вероятно мъжът е заспал зад волана. Даниела Дескова, началник на сектор "Тежки катастрофи“ в КАТ:

Камионът е аварирал. Лекият автомобил се удря отзад в него. Водачът е загинал на място. Пътникът до водача е закаран в болнично заведение. Към момента нямаме точна информация за състоянието му. Водят се процесуално-следствени действия. ОбразувЙано е досъдебно производство. Това е, което можем да кажем. Водачът е правоспособен. Притежава свидетелство за управление.

Движението в района не е спряно, но е затруднено.

На място има екипи на КАТ и на пожарната, които се опитват да извадят блъснатия автомобил.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.