Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Назначени са технически експертизи на падналия асансьор в "Свобода"

Снимка: БГНЕС

Започнало е разследване на инцидента с падналия асансьор в столичния квартал "Свобода". Назначени са технически експертизи на съоръжението, установяват се и нараняванията, получени от петимата пострадали при инцидента. 


По първоначална информация аварията е настъпила поради скъсване на носеща планка на кабината. От Агенцията по метрологичен и технически надзор уточниха, че нова експертиза ще установи причините, довели до скъсването на планката, след което ще е ясна и окончателната позиция за инцидента.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Ем. Фролошка: Изключително наложително е асансьорите да преминат през щателни проверки

Изключително наложително е асансьорите в България да преминат през щателни проверки. Голяма част от асансьорите от години са в състояние, което може да бъде определено като стряскащо .  Това каза за "Хоризонт" в предаването "Преди всички"..

публикувано на 28.09.16 в 09:16

Петима души са ранени, след като асансьор падна в столичния квартал "Свобода"

Асансьор с петима души, сред които и дете на 3 години, падна в столичния квартал "Свобода". Всички возещи се в асансьора са пострадали и са закарани във ВМА и болница "Пирогов". Няма опасност за нито един от тях. Най -тежко пострадалият е със счупен крак...

обновено на 27.09.16 в 21:15