Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Журналистката Димитрина Пандурова: Катеря професионалната стълба сама

Снимка: sbj-bg.eu

„Третият в студиото“ в Деня на германското единство е журналистката Димитрина Пандурова, която се включва директно от Мюнхен. Тя е познато лице от българския телевизионен екран главно от предаванията „Тази вечер“ и „Под лупа“, както и като главен редактор на проекта „Граждански контрол“.
Истински уморена от „стандартите“ на родната журналистика, Димитрина решава, че е време за нови предизвикателства и сменя попрището с PR. Признава, че е преминала през всички професионални стълбици сама, както и, че телевизията понякога й липсва. Открива завесата към амбицията си да види „кухнята“ на новините в страната на Меркел.
Какво още сподели Димитрина Пандурова пред микрофона на „Третият в студиото“ – чуйте в звуковия файл.
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Костенурките в беда и вирусната криза

„Над 100 са спасените костенурки в беда по време на вирусната криза. По време на извънредното положение, животните си отдъхнаха от човешкия натиск. През този период нямахме нито една костенурка – жертва на пътя. Впоследствие хората продължиха да ни търсят при намерени ранени костенурки и такива, попаднали в несвойствени за тях места. Заедно им помогнахме,..

публикувано на 11.08.20 в 17:10

Девелопия, училище за успешни родители

Различни ли са днешните деца или образователните модели са сбъркани? "Със сигурност проблемът не е в модела, просто днес имаме много повече интрументи на разположение.", казва Габриела Григорова от научно-образователния проект „Девелопия“. Технологиите могат да бъдат зло, а могат да бъдат използвани по иновативен и полезен начин, за да се насърчи..

публикувано на 11.08.20 в 13:47

Къде и как водим битките си

"Ако смяташ, че битката е трудна, опитай провала" - гласи едно популярно мотивиращо послание, през което можем да погледнем актуалните събития и у нас, и по света. "Има паралели между случващото се у нас и в Беларусия и то е самозабравилата се власт: - каза Манол Глишев и очертава картината на една България, която загърбва съпротивата и се примирява със..

публикувано на 11.08.20 в 12:41
Защитата на „Орлово гнездо“, художник Алексей Попов

11 август между Орлово Гнездо и Орлов мост

На 11 август 1877 г. се води решителното сражение при Шипка. Най-ожесточен е боят при Орлово гнездо, а датата 11 август се оказва съдбоносна. Усвоили ли сме уроците на историята и какво ни казват те днес? Сещаме ли се в сянката на барикадите на Орлов мост за двуглавия орел, предрешен като освободител? Един разговор за независимостта и зависимостите, за..

публикувано на 11.08.20 в 11:30
Д-р Бойчо Дамянов - председател на Културно-просветната организация

Главен герой: Бойчо Дамянов

В ефира на "Нашият ден" днес представихме един съвременен възрожденец - журналистът Бойчо Дамянов, който живее и работи във Виена, но същевременно е и председател на Културно-просветната организация "Св. св. Кирил и Методий". Тя е базирана в столицата на Австрия и е известна с най-разнообразната си културна дейност - не само в България, но и почти в цяла..

публикувано на 11.08.20 в 10:44