Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Журналистката Димитрина Пандурова: Катеря професионалната стълба сама

Снимка: sbj-bg.eu

„Третият в студиото“ в Деня на германското единство е журналистката Димитрина Пандурова, която се включва директно от Мюнхен. Тя е познато лице от българския телевизионен екран главно от предаванията „Тази вечер“ и „Под лупа“, както и като главен редактор на проекта „Граждански контрол“.
Истински уморена от „стандартите“ на родната журналистика, Димитрина решава, че е време за нови предизвикателства и сменя попрището с PR. Признава, че е преминала през всички професионални стълбици сама, както и, че телевизията понякога й липсва. Открива завесата към амбицията си да види „кухнята“ на новините в страната на Меркел.
Какво още сподели Димитрина Пандурова пред микрофона на „Третият в студиото“ – чуйте в звуковия файл.
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

За предизвикателството да живееш в мир с природата и себе си

Махатма Ганди казва, че силата не идва от физическия капацитет. Тя идва от неукротимата воля. Именно хора на волята са главни герои в "Нашият ден". На 30 август  Мария Николова подобри рекорда за преминаване на един от най-известните планински маршрути Ком-Емине, като го измина за 5 дни, 16 часа и 43 минути.  По време на този преход тя не е сама. До..

публикувано на 21.09.20 в 13:16

Даниел Троев: Социалните взаимоотношения са ключови за психическата устойчивост

Всяка година на 21 септември светът отбелязва Деня на мира, обявен от Общото събрание на ООН за ден, посветен на укрепването на идеалите за мир. Тази година се навършват 30 години от приемането на Декларация на Общото събрание на ООН за правото на народите на мир.  За мира в нас и около нас в "Нашият ден" говори  психологът Даниел Троев: Протести,..

публикувано на 21.09.20 в 12:13
Разходите за образование у нас са най-ниските в ЕС

Качеството на образованието днес е по-ниско от 2010 г.

Спад на качеството на образованието у нас през последното десетилетие констатира Световната банка в последната си актуализация на Индекса на човешкия капитал. Индексът прогнозира (от 0 до 1) какъв е шансът на едно дете да развие пълния си потенциал и да бъде в добро здраве, когато достигне по-зряла възраст. Страната ни е посочена в доклада с още един..

публикувано на 21.09.20 в 12:02
проф. Анна Кръстева

Проф. Анна Кръстева: Рухна митът за безалтернативността на ГЕРБ

21 септември е Световен ден на мира. Има ли мир около нас и вътре в нас? За мира около нас в политически план коментар в "Нашият ден прави  проф. Анна Кръстева, политолог и преподавател в НБУ.  "В последните дни чухме протестите да говорят с гласа на Вашингтон и на Брюксел. Вашингтон излезе с доклад, в който се говори за "ендемична корупция", Брюксел,..

публикувано на 21.09.20 в 10:56

Андрей Бастунец, БАЖ: Днес ние трябва да защитим правото

Гражданските протести и недоволство след президентските избори в Беларус не стихват от 9-и август насам. Информацията, която достига до нас, е често много обезпокоителна и тревожна. По тази причина „Мрежата“ потърси връзка с беларуски колеги.   Беларуската асоциация на журналистите (БАЖ) е създадена преди 25 години, на 16 септември, като НПО, която..

публикувано на 21.09.20 в 09:15