Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бъчварова: ГЕРБ разчита сигналите на избирателите от първия тур като протестен вот

| обновено на 08.11.16 в 18:03
Румяна Бъчварова
Снимка: БГНЕС


ГЕРБ разчита сигналите на избирателите от първия тур на изборите като протестен вот, заяви вицепремиерът Румяна Бъчварова.

Тя обясни, че според нея вотът на първия тур на президентските избори е по-скоро протестен:

Имаме основание да чуем гласа на гражданите, който показа, че има недоволство и то се изрази в подкрепата за генерал Радев. Искам да ви уверя, че много добре разчитаме тези сигнали, даваме си сметка. Очевидно това е протестен вот към управляващото мнозинство.

Бъчварова допълни, че като социолог е очаквала при по-висока избирателна активност да има и подобна малка разлика между двамата кандидати, защото:

Това, което като социолог разчетох още в началото е, че при увеличаване на избирателната активност, пластовете се разместват. Това е нещо, което бихме наблюдавали при всеки един, да речем, предишните избори - парламентарни и местни, ако гласуването беше задължително.

Вътрешният министър заяви, че МВР се е справило добре с охраната на изборите. Тя допълни, че за денят на балотажа ще бъдат взети същите мерки за сигурност.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.