Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разнообразни инициативи на Регионалния исторически музей в Смолян по повод 3-ти март

В Регионалния исторически музей в Смолян се открива постоянен музеен кът, посветен на делото и подвига на полковник Владимир Серафимов, освободител на Среднородопския край през 1912 година. Поводът е предстоящия Национален празник 3-ти март.

В музейния кът ще бъдат експонирани отличия и грамоти на прославения командир на 21-ви пехотен Средногорски полк.

Петър Тодоров от Велинград е дарил безвъзмездно парични средства за аранжирането му.

Днес ще бъде представянето на каталога "Реликви от Първата световна война". Автор на изданието е директорът на Смолянския музей Таня Марева. Всички снимки са от фотоархива на музея и показват материали от музейните фондове – издирени, събирани и изследвани в продължение на десетилетия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14