Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дни на музиката в Балабановата къща - отново с европейско признание

Артистите в пролетното издание на фестивала

По-малко от месец преди откриването на поредното пролетно издание, Международният фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” бе избран да получи марката “Европейски фестивал 2017-2018”. За втори път форумът е удостоен с този толкова престижен сертификат за европейско качество. А той идва след отличия като награда "Пловдив" 2013, призовете "Музикален мениджър на годината 2012" и "Музикален проект на годината 2011" в националната анкета "Музикант на годината" сред слушателите на предаването за класическа музика "Алегро виваче" по "Хоризонт".


Пролетното издание на VIII международен фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” започва с първото гостуване у нас на един от големите флейтисти на нашето време - Еманюел Паю. Заедно с друг изключителен изпълнител от италианската флейтова школа - Марио Кароли, и камерния оркестър "Софийски солисти" под диригентството на проф. Пламен Джуров, първият флейтист на Берлинската филхармония ще изнесе концерт в Дома на културата "Борис Христов".

Какво следва в програмата на фестивала чуйте в интервюто с артистичния директор Мила Павлова в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Еманюел Паю

Флейтистът Еманюел Паю: Солист или оркестрант - музиката е моят живот!

Присъствието на знаменития френски флейтист Еманюел Паю на българска сцена е осъществена мечта не само на артистичния директор на фестивала „Дни на музиката в Балабановата къща“ Мила Павлова, но и на много други музиканти у нас, особено на..

обновено на 11.05.17 в 19:21
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три..

публикувано на 14.11.13 в 11:14