Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кой е Домакинът в Църквата Христова?

Разговор с отец Стефан Стефанов, предстоятел на русенския храм „Св. Николай” и отец Валентин Георгиев от Сливенска епархия за отминалото всеобщо кръщение в Българската православна църква.  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Националната програма за превенция и контрол на вирусните хепатити – цели

Какво предвижда Националната програма за превенция и контрол на вирусните хепатити 2021-2025? Темата коментира в “Нашият ден“ проф. д-р Красимир Антонов , хепатолог и председател на Българското дружество по гастроентерология. “Статистиката показва, че честотата на инфекциите от вирусен хепапит сред българското население е значима ...

публикувано на 14.04.21 в 13:25

Проф. Фани Мартинова: Кръвна група, имунитет и ваксини – кой е най-застрашен

Каква е връзката между кръвната група и склонността от тежко преболедуване от Covid-19? Имунен отговор след ваксина и след заболяване от коронавирус? С вързани ръце ли е медицината? Темите коментира в “Нашият ден“ проф. д-р Фани Мартинова , специалист по трансфузионна хематология и клинична имунология. Имуногенетични..

обновено на 14.04.21 в 12:22

Как принц Филип промени наложените вековни традиции в британския кралски двор

Принц Филип, съпруг на британската кралица Елизабет Втора, почина на 99-годишна възраст. Пътят на принц Филип към Бъкингамския дворец започва в люлка, направена от кутия за портокали. По право той е принц на Гърция и Дания, но след преврат семейството му е прогонено от страната. Така той се озовава на военен кораб за Италия. Принцът никога не забравя..

публикувано на 14.04.21 в 12:45

Непознатият Раковски

На 14 април се навършват 200 години от рождението на Георги Стойков Раковски. Ще бъде ли обявен 14 април за Ден на Раковски? Доколко съвременна е личността му? Кой е дипломатът Раковски, как се създава държавност преди държавата и какво показват събитията, посветени на годишнината от рождението му?  Във връзка с честването на 200 години от..

публикувано на 14.04.21 в 10:30
Г.С. Раковски

Мащабна инициатива по повод 200 години от рождението на Раковски

Във връзка с честването на 200 години от рождението на Г. С. Раковски до 14 април тази година Община Котел, съвместно с Министерството на Културата (МК), започна мащабна инициатива за преосмисляне на личността на бележития си съгражданин в историята на България. На 14 април 2021 г. децата от кръжок Творческо обединение „Дарования” към НЧ..

обновено на 14.04.21 в 09:10