Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на смолянското село Подвис протестираха с искане за ограничаване на скоростта в селото

Жители на смолянското село Подвис се събраха пред сградата на кметството в знак на протест за неправилното изпреварване и ограничаване на скоростта в селото, през което минава главният път Смолян - Мадан, Рудозем, Златоград и южната ни съседка Гърция. 


Местните хора настояват за взимане на спешни мерки от институциите, каза Росица Лулчева от протестиращите:
Исканията основно са ни да бъде ограничена без значение по какъв начин скоростта и неправилното изпреварване в самото село. Дали с легнали полицаи, дали с камера, дали с постоянно присъствие на патрулна кола, почти през целия ден има патрулна кула тук и движението е много спокойно в самото село.
Със знак е ограничено движението през селото, има пешеходна пътека, осветено е, но никой не спазва това ограничение, защото доста е дълга правата отсечка и всеки използва това нещо и изпреварва. Има доста подадени сигнали към 112. Има подадени сигнали към другите институции, но до момента няма резултат
Единствено позволиха на кмета да освети тази пешеходна пътека и надписи сложиха. Шофьорите въобще не спазват ограничението на скоростта. Ако не се вземат адекватни мерки за ограничаването на скоростта и за неправилното изпреварване, ще планираме нов протест.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.