Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общини в Смолянска област все още не са избрали фирми за снегопочистване

Снимка: Георги Корнейков, БНР

На прага на зимата някои от общините в планинската Смолянска област все още нямат избрани фирми за снегопочистване. Това стана ясно след заседанието в Областната администрация между държавните институции и представители на общините.

Половината от десетте общини на областта все още са в процедури по възлагане на обществени поръчки за зимното поддържане, тъй като липсват желаещи фирми. Заместник-областният управител Адриан Петров обобщи:

Аз лично не съм на сто процента удовлетворен от подготовката, която беше декларирана днес. Имаме притеснения, както и за републиканската пътна мрежа, така и за някои общини, в които все още тръжните процедури продължават. На места има позиции, за които дори няма кандидати.

Другият основен проблем, който може да се преповтори от бедствието преди две години.

Днес нямахме информация какво се случва по отношение на мобилните оператори. Ще поискам такава информация да ни бъде предоставена до края на седмицата от всички мобилни оператори. Знаете, един от големите проблеми през 2015 г. беше точно връзката между отделните структури и между отделните общини.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.