Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В община Девин започва вторият етап на проектите за саниране

Девин

В Девин беше даден старт на втория етап от проектите за саниране. В общината, която е известна най-вече с минералните си извори,  по програмата са инвестирани 14 милиона лева европейски средства и национално финансиране. Пет милиона са по Оперативната програма „Региони в растеж“ на ЕС, другите 5 милиона са по Националната програма за енергийна ефективност и 4 милиона - целева субсидия от правителството:

Казахме за помощта, която получаваме от правителството, ще спомена, че няма друго общинско ръководство в последните 15-20 години, което, освен средства по европейски програми, да е получило целева субсидия за инфраструктурни проекти - само за две години около 4 милиона лева, изтъкват от общината.

Пред "Хоризонт" жители на Девин споделиха своите мнения:

Нашият срок за изпълнение е 143 календарни дни. Ако времето позволи, до декември месец, смятаме да изпълним една голяма част от изолационните дейности по покрива, да се подмени хидроизолацията, мълниезащита да се направи и част от вътрешните дейности -  подмяна на дограмата.

Надеждите ни са големи -  да спрем да изсичаме горите, по-малко дърва да горим. В срок да бъде и качествено.
Обликът въобще на целия комплекс тук - и трите входа, ще бъде малко по-друг. И като дойдат "външни" туристи тук да се радват на хубава природа и да видят, че тези бивши военни блокове са подновени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.