Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шеф на северноирландска наркобанда, който има връзки с България, ще бъде пуснат под гаранция

Шеф на северноирландска банда, занимаваща се с наркотици, който има  връзки с България, ще бъде пуснат под гаранция, постанови съд в Белфаст, пише вестник „Айриш таймс“. 
48-годишният Патрик О’Конър е обвиняван във водене на охолен живот с луксозни коли, бижута и пътувания в чужбина. Той обаче ще бъде пуснат под гаранция срещу 75 000 паунда. За целта обаче парите трябва да бъдат внесени в брой, постанови съдът.  Патрик О’Конър е обвиняван още в притежаване, укриване и присвояване на незаконно недвижимо имущество в периода август 2016 - юни 2017 година. При операции на полицията в няколко къщи в Северна Ирландия са били иззети канабис на стойност 200 000 паунда и близо 600 000 паунда в брой. Въпреки че Патрик О’Конър не е бил в нито едно от жилищата, прокуратурата твърди, че има доказателства за неговата вина на базата на телефонни разговори. Обвинението твърди, че той е ръководител на организирана банда и поддържа контакти със съдружници с имоти в България. След 2010 година  Патрик О’Конър и съпругата му са поръчали бижута от магазин в Белфаст на обща стойност 456 000 паунда. Двамата карат последни модели "Ауди", той си е поръчал и  BMW X5 за 66 000 паунда. В същото време от данъчните служби нямат сведения Патрик О’Конър да е работил през последната година.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.