Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Група “Акага“ с юбилеен концерт

Снимка: Архив


Юбилеен концерт на групата “Акага“. По този повод двама от членовете на групата  гостуват в предаването “Хоризонт за вас“, това са музикантите от “Акага“: Красимир Куртев- бас и вокал и Петър Главанов - китари.

 Гостуването е  преди големия им  концерт, озаглавен “27 години “Акага“, който ще се състои  на 9-и октомври в Зала Едно на НДК

Музикантите разказаха какво са подготвили за предстоящото събитие и поясниха, че това няма да бъде един “традиционен“ концерт, защото в него ще участват “всички членове на групата от нейното създаване, до момента“. “Това е юбилеен концерт на групата“, уточниха те, по повод, навършването на  27 години от нейното създаване. 

Споделиха, че в момента правят “много крупни репетиции“. Наричат предстоящия концерт “концерт-история“, тъй като той започва с парчетата от самото начало на групата, до тези, които свирят сега.

На въпрос дали е било трудно да организират всички бивши и настоящи членове за юбилейния концерт, отговориха, че не е било трудно да вземат съгласие от всеки едни за участие, тъй като “никой не си тръгнал от групата със скандал“,  “а сме се разделели с тях, защото са имали желание да направят други проекти“, поясниха двамата гостуващи. 

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14