Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Музиката е за всеки

БНР Новини
Гергана Аргирова
Снимка: londonmusicbox

В това издание на рубриката "Срещи в скайпа" на предаването "Семейно радио" поемаме към Лондон, а там ни очаква Гергана Аргирова. Гергана е музикант и създател на училището "Лондон мюзик бокс", като през миналата година инициативите на училището ѝ носят британска награда "Малък бизнес на годината", a понастоящем е финалист на българските бизнес награди във Великобритания в две категории: "Вдъхновяваща личност или бизнес на годината" и "Новаторство".

Определя установяването си Лондон, след като завърша магистърското музикално си образование в Колорадо, САЩ, по-скоро като случайност, породена от нуждата за промяна. Тя е приета в университета "Кеймбридж", където записва докторат.

Повече за школата "Лондон мюзик бокс", затова как е създадена преди повече от пет години, какво представлява и защо това е музикална школа за хора с и без аутизъм, научете в разговора на Ирина Вълчанова с Гергана Аргирова. 


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Страшен ли е Страшният съд

Заедно с иконом Николай Георгиев , началник отдел "Връзки с обществеността" при Светия синод на Българската православна църква в Неделя Месопустна ще се спрем на факта, че всъщност Страшният съд е съд на любовта. Защото според протойерей Александър Шмеман: „В края на краищата и нас ще ни съди Любовта. И не любовта въобще, не любовта към абстрактното,..

публикувано на 23.02.20 в 08:05

Куизът – интелектуалното забавление

Куизът е игра, която трупа все повече популярност у нас. Главно в градските клубове и заведения. Там запалените по въпросите от всякакъв тип и последвалите бързи отговори хора могат да развихрят знанията си. Регламентът на играта напомня много на този в телевизионните игри „Минута е много“ и „Стани богат“. В световен мащаб куизът е една много добре..

публикувано на 21.02.20 в 15:35

Как се превърнахме в най-неподходящото място за отглеждане на деца

България е на последно място в Европа и на 45-о място в света като страна, подходяща за отглеждане на деца, според съвместен доклад на Световната здравна организация (СЗО), авторитетното медицинското списание The Lancet   и УНИЦЕФ. Намираме се между Куба и Бахрейн.  Българските деца са на първо място в Европа по тютюнопушене, по употреба на..

публикувано на 21.02.20 в 13:33
Брад Пит получава

Награди, политика и звездни послания

Тазгодишната церемония по раздаването на наградите "Оскар" отмина, но остават тенденциите холивудската трибуна да се използва за политически изказвания и морални призиви. Мина времето, когато наградените благодаряха на продуцентите си и майките си, днес те правят изявления. Тази им склонност в "Нашият ден" коментират кинокритикът Благой Иванов и..

публикувано на 20.02.20 в 12:51

Култура на гурбета

Как да представяме подобаващо нашето културно-историческо наследство? Как да определим националните символите на новото поколение? Как да изградим българската идентичност и да съхраним традициите и ценностите, които ще предадем на следващите поколения?  Доц. д-р Петко Христов, бивш директор на Националния етнографски музей, гостува на "Нашият ден" и..

публикувано на 19.02.20 в 13:52