Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Геновева Христова-Мъри – един Дон Кихот в женски образ

БНР Новини
Геновева Христова-Мъри разказва на международен форум за най-новия проект, в който тя е съучредител
Снимка: личен архив

Наскоро в София започна работа MISSIA23 – първият по рода си у нас креатех хъб, ново място за креативните хора в София.
Хъбът отваря врати с офисите на 6 компании, споделено работно пространство с 15 места, 3 зали за организиране на събития с общ капацитет до 200 места, концептуален магазин за приложни материали и ръчно изработени изделия, инкубатор, академия за таланти, лабораторно пространство за тестване и прототипиране, звукозаписно и видео студиа.

MISSIA23 е бъде локалната контактна точка и мястото за инициативи с международни партньори, които да развиват творческия сектор в София и да му помагат в придобиване на ноу-хау, реализиране на идеи и интернационализация на бизнеса. Във фокуса на деговата дейност са дизайнът, интериорът, визуалните изкуства, рекламата, анимацията, музиката и киното.

Един от съоснователите на креатех хъба е Геновева Христова-Мъри, която днес беше гост в рубриката „Главен герой“. Освен с многобройните си успешни бизнес проекти, тя е известна с това, че нейна снимка се е появявала на корицата на сп. Forbes Woman. Водещата Ива Дойчинова започна разговора като попита гостенката си как тя самата би се определила с няколко думи.

Геновева Христова-Мъри: Продавач на Надежда или Дон Кихот в женски образ… Други са ми давали тези определения през годините, затова ги използвам сега, като се замислих как най-точно да се определя. Смятам, че съм човек, който може да показва и да доказва, че няма невъзможни неща. Има само оправдания и че когато човек много силно вярва, има хъс и амбиция нещо да се случи, то ще се случи. Аз много вярвам в закона на привличането или силата на позитивното мислене. Ако не вярвах нямаше да има нито Ligna Group, нито MISSIA23.“
Какво още разказа за себе си и проектите, в които участва, Геновева Христова-Мъри можете да чуете в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кампанията за по-зелени арбитражи

Кампанията за зелените арбитражи изразява необходимостта от намаляване на въглеродния отпечатък върху околната среда в дейността на арбитражните съдилища посредством мерки, предвидени в Зелените протоколи,  за да гарантира, че въглеродният отпечатък и въздействието върху околната среда от арбитражната практика са сведени до минимум. Проф. Таня..

публикувано на 26.04.24 в 15:40

Балет "Дива" с благотворително танцово шоу в помощ на парализирана жена

Зорница Петрова, известна със своите изящни танцови продукции с балета "DIVA", обяви предстоящия си благотворителен проект "Temptation in Black", който ще бъде представен на 27-и април в столичния клуб "Joy Station". Този спектакъл обещава да впечатли публиката със своя колоритен и разнообразен подход към танца, обединяващ различни стилове и..

обновено на 26.04.24 в 13:24
Съдия Марияна Кънчева

Съдия Марияна Кънчева за съдебната практика на Съда на Европейския съюз

Юридическото предаване "Законът и Темида" дава начало на своята нова рубрика "Съдебната практика на Съда на Европейския съюз", която се излъчва със съдействието на Съда на Европейския съюз.  Рубриката на програма "Христо Ботев" можете да слушате веднъж месечно, всеки последен петък на месеца от 10.00 часа. В първото издание на рубриката Марияна..

публикувано на 26.04.24 в 12:20

"Млад благотворител" – конкурс насърчава ученическото добротворчество

Станислава Рашева от Фондация "Благотворител", която е организатор на конкурса "Млад благотворител", споделя за важността на този инициатива. Вече от седем години конкурсът вдъхновява и обучава учениците от осми до дванадесети клас да бъдат активни и съпричастни към обществото още от млада възраст. Тя посочва, че идеята за конкурса възниква през..

обновено на 26.04.24 в 11:13

Стефан Георгиев: Политиката е цялостен процес на общуване

Събитието "Гласувам, следователно съм!" се проведе наскоро, с цел да насърчи гражданското участие и пряката демокрация, предвид предстоящите избори за Европейски парламент. Участниците имаха възможност да споделят успешни практики и стратегии за активно участие в изборния процес, като един от подходите, които бяха разгледани, беше..

обновено на 25.04.24 в 11:54