Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитрина Петрова: Никое дете не трябва да расте самó

БНР Новини
Снимка: Pxhere

„Деинституционализация на грижата за деца: Как инвестираме в промяната?“ – това е темата на международната конференция, която се открива днес в София. Очаква се в нея да се включат над 250 представители на университети, институции и неправителствени организации от Европа, Австралия, Централна Азия и САЩ. 

Тя е организирана от МТСП в партньорство с SOS Детски селища България и други неправителствени организации. Екипът ни разговаря с Димитрина Петрова – Директор Програми в SOS Детски селища България. „Нашето мото е “Никое дете не трябва да расте самó. Не съществува по-добра среда за едно дете от биологичното семейство!“ – заяви Петрова в предаването „Познати и непознати“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Румен Стоичков

30 години пред микрофона в книга, по-дългата част от историята на "Нощен Хоризонт"

Румен Стоичков, дългогодишен водещ на предаването "Нощен Хоризонт", което наскоро отпразнува 40-годишнина си в ефира на Българското национално радио, гостува в "Нашият ден" за разговор за книга си "Звуците на нощта". В нея той обединява своя опит и емоции от дългогодишната си работа зад микрофона на предаването "Нощен Хоризонт".  "Звуците на нощта"..

публикувано на 30.03.24 в 09:30
доц. д-р Владислав Миланов, доц. д-р Диляна Денчева и Михайлина Павлова

Думите като препъникамък

Защо циничният и груб език превзе пространството? И защо се случи така, че грубото говорене на политиците се превърна в норматив, който не се съобразява с обществото? Какви са причините за такова говорене и какво показва то? Дали това е езикова и политическа немощ, дали необразованост, граничеща с неспособност да се комуникира, или е PR стратегия,..

публикувано на 30.03.24 в 09:24
д-р Орлин Колев и Анелия Торошанова

Възможна ли е конституционна криза?

Правителство? Избори? Възможна ли е конституционна криза? Д-р Орлин Колев – експерт по конституционно право, член на Комисията за защита от дискриминация, отговаря на тези и още въпроси в юридическото предаване на БНР "Законът и Темида". Възможно ли е да не се образува служебно правителство? "Да, съществува хипотетичен риск, обусловен от..

публикувано на 29.03.24 в 15:30
Христиан Митев и Анелия Торошанова

Промените в Кодекса на труда, свързани с договора за работа от разстояние

Промените в Кодекса на труда, свързани с договора за работа от разстояние и солидарната отговорност на изпълнител и подизпълнител за заплатите на работниците – коментира в предаването "Законът и Темида"  адв. Христиан Митев .   " Промените в Кодекса на труда  имаха за основна цел да уреди въпросите, които възникват при т.нар. "работа от разстояние"..

публикувано на 29.03.24 в 12:35
Музей на азиатското и африканско изкуство в Трявна

Радиополет над щъркеловото гнездо. Дарители и дарения

Талантливи, известни и родолюбиви български творци, ценители на изкуството и колекционери са направили през годините впечатляващи дарения на уютния планински град Трявна. Това са Димитър Казаков – Нерон, Никола Казаков, Иван Колев, Тотьо Гъбенски, Иван Газдов, Златко Паунов и много други. За тези българи с огромен талант и сърца разказва неделното..

публикувано на 29.03.24 в 11:00